Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свалявщина засяяла новим світлом

18 жовтня 2014 р., 16:46

До Поляни добралося "сонячне" світило

Альтернативна енергетика вже на Свалявщині: сонячна енергія вже освітлює вулицю в курортному селі Поляна.Вуличне освітлення на сонячних батареях – це вже не сюжет для наукових телепрограм, ареальність в мальовничому закарпатському селіі Поляна. Ініціативу проявив сільський голови Іван Дрогобецький, який взяв на себе відповідальність перед європейськими донорами проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», місцевою громадою, підприємцями і підприємствами сіл Поляна та Уклин в реалізації інноваційного, а тим самим– і технологічно складного проекту, який робить сільську громаду менш енергозалежною, що умовах ситуації на енергетичному ринку є досить важливим.



Проект фінансувався Євросоюзом та ООН, які надали 12% від вартості проекту, Полянською сількою радою – на 72%, та громадською організацією "Купель" – на 16%.

Сам проект передбачає встановлення 34 автономних світильників, які працюють на енергії сонця, що завдяки сонячній панелі перетворюється в електричну енергію. Остання накопичується протягом дня в акумуляторі, встановленому на кожній опорі і під’єднаному до світильника через спеціальний контролер, який при настанні темряви починає передавати енергію з акумулятора на світильник.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp