Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сьогодні у Чопі відбудеться похорон протоієрея Михайла Бобика

19 жовтня 2014 р., 11:27

У березні цього року він був нагороджений найвищою церковною відзнакою – правом носіння двох хрестів.

Нестало людини епохи. Одного із найкращих кліриків Мукачівської Православної єпархії. Людини великої любові до Бога і людей. Священника, – вихованця відомого подвижника благочестя Православної Церкви на Закарпатті в XX столітті – архімандрита Веніаміна (Керечанина).

Протоієрей Михайло Бобик народився 26 січня 1953 року в селі Вільхівка Іршавського району Закарпатської області в сім’ї православно-віруючих селян.

В 1969 році у свому ж селі закінчив ЗОШ.

Духовну освіту здобув в Московській духовній семінарії.

19 червня 1971 року Високопреосвященнішим Григорієм (Закаляк), архієпископом Мукачівським і Ужгородським висвячений в сан диякона.

17 лютого 1972 року тим же архієреєм був рукоположений в сан священника.

1972-1973 рр. – другий священик в с. Теребля Тячівського району.

1973-1974 рр. – настоятель храму в с. Новоселиця Тячівського району.

1974-1976 рр. – настоятель Свято-Георгієвського храму в с. Вільхівські Лази Тячівського району.

У 1975 р. – нагороджений правом носіння набедреника, скуфії та камилавки.

Відповідно до наказу за № 693 від 19.07.1976 р. – настоятель Свято-Духівського храму в с. Дусино з правом служіння в Свято-Вознесенському храмі с. Плав’є Свалявського району.

До дня Пасхи Христової 27 квітня 1980 року з благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Пімена (Ізвеков) настоятель Свято-Ільїнського храму в с. Стройно Свалявського району ієрей Михайло Бобик керуючим архієреєм нагороджений наперсним хрестом.

У характеристиці на ієрея Михайла Бобика написано: «…Енергійний священик, наповнений турботою про душі прихожан. Необразливий. Послушний».

25 квітня 1987 року по благословенню Пімена, Святішого патріарха Московського і всієї Русі возведений в сан протоієрея.

7 грудня 1992 року з благословення Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира, керуючим архієреєм – архієпископ Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) нагороджений хрестом з прикрасами.

Отець Михайло Бобик зі своїм наставником-архімандритом Веніаміном

12 травня 1996 року з благословення Митрополита Володимира, керуючим архієреєм – архієпископ Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) нагороджений правом носіння мітри.

20 травня 1998 року наказом керуючого архієрея за № 679 призначений настоятелем Свято-Різдва Богородиці храму в с. Червоне та Свято-Успенського храму в м. Чоп.

22 березня 2014 року з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви нагороджений найвищою церковною нагородою – правом носіння двох хрестів.

Перестало битися серце одного з найкращих священнослужителів Мукачівської Православної єпархії – 17 жовтня 2014 року.

Похорони клірика Мукачівської єпархії – протоієрея Михайла Бобика відбудуться в м. Чоп в неділю 19 жовтня 2014 року о 15.00.

Вічна пам’ять справжньому пастирю Христової Церкви.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp