Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Представник ООН очікує на покращення умов в пункті тримання біженців на Закарпатті

19 жовтня 2014 р., 12:07

Йдеться про покращення соціально-побутових умов мешканців закладу, реалізацію освітніх програм.

14 жовтня на Закарпатті відбулась зустріч Регіонального представника Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, Білорусі та Молдові Олдріха Андрисека з начальником Головного управління ДМС України в Закарпатській області Ігорем Михайлишиним. На зустрічі також були присутні Перший заступник начальника ГУ ДМС в області Олександр Бердар, начальник управління у справах іноземців та осіб без громадянства Юрій Марковський, директор Пункту тимчасового розміщення біженців в області Лука Федурця та директор Міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища "Регіон Карпат" (NEEKA) Альберт Пірчак.

Олдріх Андрисек зауважив, що Закарпаття серед лідерів адаптаційних процесів стосовно людей, які перебувають у процедурі визначення статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту. Так, з початку року до підрозділів міграційної служби краю з відповідними заявами звернулося 76 шукачів притулку. Регіональний представник УВКБ ООН відзначив високий професійний рівень працівників служби, які працюють з цією вразливою категорією осіб. Також Олдріх Андрисек висловив сподівання, що не втратить своїх позицій і Пункт тимчасового розміщення біженців у краї. Йшлося про покращення соціально-побутових умов мешканців закладу, реалізацію освітніх програм.

Наразі на обліку міграційної служби Закарпаття перебуває 59 біженців та 70 осіб, які потребують додаткового захисту.



Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp