Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуст "причепурився" (ФОТО)

20 жовтня 2014 р., 14:02

Місто розфарбували сучасністю активісти

Четверо активістів із Хуста вирішили зробити найбільш занедбану арку міста витвором сучасного мистецтва. Василь Полажинець, Анна Козир, Андрій Козир та Юлія Смерека зобразили на стіні на вулиці Рєпіна героїні сторінки минулого колишньої столиці Карпатської України. –Я розробив ескіз іще влітку, у соціальних мережах місяць тривало обговорення, – розповів для «Карпатського об’єктива» організатор акції Василь Полажинець. 



– Проте вулична стихійна торгівля заважала втілити в життя задумане. Кілька разів шпаклював стіну і наносив контури малюнку, але щоразу фасад приміщення пошкоджували. Завдячуючи власнику магазину «У гостях у краски» Олегові Бучкові, наразі ми маємо безкоштовний набір акрилових фарб, тож працювати є з чим. 

Слід зазначити, що настінний живопис хустського майстра пензля включає в себе сюжетну композицію із величною фортецею ХІ сторіччя та найстаршою церквою міста над Тисою – Єлизаветинським костелом. Ще однією композицією, що знаходитиметься поруч, автор хоче увічнити у фарбах славнозвісну Долину нарцисів. До речі, пан Василь є автором орнаментального патріотичного обрамлення на вказівникові «Хуст» при в’їзді в місто з боку Тячева. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp