Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті можливостей немає, зате в Угорщині всі нагороди наші (ФОТО)

21 жовтня 2014 р., 13:31

Наші орієнтувальники підкорили угорські траси.

Спортивне орієнтування набирає все більшої популярності в європейських країнах. Змагання різного рангу проходять щотижня, на старт виходять і стар, і млад, професійні спортсмени і новачки. Популярність орієнтування в його демократичності – це по справжньому народний спорт і підтвердженням цьому є все зростаюча кількість його учасників. Тож, орієнтування – цікавий, захоплюючий і всім доступний спорт: тут можна бігти, що є сил і боротися за медалі, або ж неспішно йти, влаштувавши собі спортивну прогулянку, і таким чином розслабитися в лісі після напруженого трудового дня. 

Минулими вихідними у Києві на старт ХVІ Міжнародних змагань присвячених пам’яті воїна-інтернаціоналіста Олега Оніщука, в рамках яких було різіграно і чемпіонат України з багатоборства, вийшло понад 6 сотень спортсменів. Серед них було і троє закарпатців: Олександр Касьянов в юніорській категорії зайняв 5 місце (переміг тут Олексій Савченко із Сум), Сергій Бабич у чоловічій еліті фінішував восьмим (першим став вінничанин Олександр Марчук – чемпіон світу 2014 зі спортивної радіопеленгації), а Наталія Шозда була десятою серед дівчат не старших 18-років («золото» виборола віце-чемпіонка Європи 2014 сумчанка Олена Постельняк). 

{g}

На жаль, у Закарпатті для зацікавлених є не багато можливостей проявити себе в цьому інтелектуальному виді спорту. На сьогодні його розвивають лише в «Інваспорті» та кількох аматорських клубах, якими опікується Закарпатський центр туризму і спорту учнівської молоді. 

В неділю мукачівські орієнтувальники відстоювали честь клубу, міста та краю у захоплюючих змаганнях під назвою «Ніршегська осінь», що проходили на околицях Ньїредьгази за участі угорських та румунських спортсменів. 

Траси було прокладено на колишньому військовому полігоні: відкритій, з високою травою і незначними ділянками лісу, горбистій місцевості з цікавим мікрорельєфом та великою кількістю різного розміру фортифікаційних споруд, окопів і траншей. Хоча для багатьох закарпатців подібна місцевість була незвичною, молодь СК «Товариш» довела свою наполегливість і волю до перемоги. Мукачівці гідно здолали дистанції, завоювавши чимало нагород. 

В змаганнях 16-літніх у комплексному заліку чемпіоном став десятикласник ЗОШ No1 Артур Сватко, срібним призером Патрік Молнар з Ньїредьгази, бронзовим – Владислав Французов із ЗОШ No11. 

Серед дівчат не старших 12-років перемогу за сумою результатів на двох дистанціях здобула Ніна Цепурдей з мукачівської гімназії, другий результат показала Дарина Лозицька із ЗОШ No4, третій – угорка Еніко Яслеї. З третім часом на спринтерській дистанції в цій віковій категорії фінішувала 10-річна Катерина Цепурдей, а її молодший брат Владислав показав другий результат у спринті серед хлопчиків. 

В категорії спортсменів не молодших 35 років, на другий та четвертий позиціях з спринтерської траси фінішували мукачівці Андрій Лозицький та Володимир Сватко (переміг тут ньїредьгазець Золтан Барта), Віталій Райчинець був шостим на середній дистанції. 

В змаганнях жінок у Світлани Лозицької та Людмили Сташко відповідно четверте та п’яте місця. Ігор Французов одержав бронзову нагороду за успіх в змаганнях серед чоловіків не молодших 45-ти. Випередити його зуміли лише угорець Ференц Ішки та румун Оттіло Гал. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp