Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві визначали долю землі

22 жовтня 2014 р., 19:31

Це питання вже не вперше порушили на засіданні міськради Тячева.

21 жовтня у залі Тячівського Центру дитячої та юнацької творчості відбулося відкрите засі­дання тридцятої позачер­гової се­сії VІ скли­кання Тячівської міської ради. Це вже друге засідання на якому розглядається питання виділення громадянам земельних ділянок для індивідуального житлового бу­дівництва. Керівництво міськради разом з депутатським корпусом упровадили відкриту та прозору процедуру розподілу земельних ділянок, де головним учасником є громада.



Розподіл проводиться методом жеребкування. Для цього у залі встановлюються дві прозорі скриньки з відповідними номерами. У першій вміщуються номери претендентів на земельну ділянку зі списку громадян, а в другій – номери ділянок під будівництво зі списку ділянок. Жителі міста по черзі діс­тають номерки з першої та другої скриньок і демонструють їх присутнім. Таким чином, жеребкування проходить при безпосередній участі тячівців, які можуть власноруч витягти зі скриньки номер, що визначить адресу їх майбутньої ділянки. Саме так при «відкритих дверях» кожен бажаючий має змогу на власні очі переконатися наскільки чесною і максимально прозорою є процедура виділення земельних ділянок.

Згідно з рішенням 29-ої сесії VІ скли­кання Тячівської міської ради першочергово земельні наділи в нових кварталах інди­відуальної житлової забудови в урочищах «Елевен», «Шовань-Сег» та «Пал­лази» отримали 183 тячівців, з них переважна більшість – це молоді сім’ї. Вдруге на засіданні тридцятої позачер­гової се­сії розподілено 154 земельні ді­лянки. Зі списку у другу чергу право на їх отри­мання здобули і 10 тячівців- учасників АТО.

Обидві сесії пройшли конструктивно та прозоро, а головне, у форматі відкритого діалогу з тячівською громадою. Мешканці можуть і надалі вносити свої зауваження та пропозиції щодо розподілу земель, які будуть враховані місцевою владою, - наголошує мер міста Тячів Іван Ковач.

Людмила Кричфалушій, газета «Тячів»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp