Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям вже дають пільгові кредити на "негазові" котли

19 листопада 2014 р., 11:03

Роз'яснення "Ощадбанку": яка процедура і що потрібно для оформлення позики?

Нарешті сталося! Український уряд прийняв програму заохочення громадян переходити на альтернативне паливо. Згідно з цим документом, «Ощадбанк» надає кредити на придбання енергоощадних котлів під 25% річних. Та поки що черг в цій фінансовій установі не спостерігається, бо, по-перше, програма прийнята доволі несвоєчасно, адже підготовка до зими починається не в опалювальний сезон, а, як мінімум, на два місяці раніше, по-друге, мало хто з охочих скористатися цим довідався про неї.То кому й на яких умовах видадуть кредит? На це питання зголосилася відповісти відповідальна працівниця Мукачівського відділення цієї державної фінансової установи Ірина Гоца.Пані Ірино, то що ж потрібно для придбання енергоощадного котла?


 

— Найперше вибрати його в торговельній мережі й взяти там відповідний рахунок. З цим документом звернутися до нас. Ми ж надамо перелік необхідних паперів, які потрібні для оформлення кредиту.То які документи задля цього необхідні?—Звісно ж, внутрішній паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, а ще довідку про доходи за останні шість місяців. Потрібно також і документ на право власності на будинок чи квартиру. Вже тут пишете офіційну заяву про надання вам кредиту.♦ Банк допоможе «придбати» на зиму тепло...А які умови його отримання?— Хочу зауважити, що кредит надається в розмірі від 1до 30 тисяч гривень. Це залежно від того, який саме котел ви оберете, адже вони є різної потужності, найрізніших виробників. Допоможуть вам вибрати його менеджери-фахівці. 

Далі, відповідно до умов надання фінансової позики, мусите сплатити перший внесок у розмірі 10% від загальної суми вартості. А ще з вас стягнуть 3% одноразового комісійного збору.Чув, що 20% вартості цього нагрівального пристрою компенсує держава?— Так, це правда. Однак для того, щоб вам краще зрозуміти все, наведу приклад. Ви вибрали енергоощадний котел для вашого будинку, який коштує 10 тисяч гривень. Отож ви мусите сплатити 10% першого внеску, тобто 1000 гривень, а ще 3% комісійного збору, це 300 гривень. Після цього банк перерахує торговельній організації решту вартості – 9000 гривень. Цю суму плюс відсотки вам розіб’ють на увесь період надання кредиту, й ви вноситимете щомісячну плату. П’яту частину, або 20% такого щомісячного внеску, вам компенсовуватиме держава. Ці кошти надходитимуть на ваш спеціальний рахунок.А чи надають кредити пенсіонерам?— Усім громадянам до 70 років, щоправда, від пенсіонерів банк вимагатиме поручителя, когось із дітей, подружжя чи інших родичів.І останнє, нашим читачам буде цікаво знати, на який термін ваша фінансова установа надає кредит?— Ви зможете оформити позику на будь-який період від одного до трьох років.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp