Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Головний редактор закарпатського журналу «УНІКУМ» Тамара Бабич провела майстер-клас для осіб з інвалідністю

13 вересня 2021 р., 15:43

Тамара Бабич відома як головний редактор журналу «Унікум», що отримав визнання далеко за межами Закарпаття.

Повнокольорове видання з чудовою поліграфією та цікавим змістовим наповненням вважається одним із кращих регіональних видань України. Журнал є гідним представленням нашого краю у сучасному світі. Але Тамара Бабич має ширші зацікавлення. Зокрема, займається у студії вишивання «Косиця» при Закарпатському музеї народної архітектури і побуту.

Пані Тамара згодилася провести майстер-клас для людей з інтелектуальними порушеннями у рамках проєкту«Інклюзивне художньо-літературне видання «Казки Закарпаття. Легка мова», що підтримується Українським культурним фондом.

Разом із керівником проєкту Ларисою Шуваловою вони навчали молодь створювати книжки-саморобки. Адже саме люди з ментальним порушеннями стали волонтерами-тестувальниками майбутніх текстів. Тепер вони мали можливість побачити, як буде створюватися книжка. Кожен учасник майстер-класу власними руками зробив собі щоденник із логотипом проєкту – сонечком із книжкою в руках. Такі заняття тренують дрібну моторику, розширюють кругозір.

Олена Слиган, керівник Товариства захисту осіб з інвалідністю «Надія», говорить про великий позитивний ефект від такої співпраці: «Ми дуже радіємо, коли нас запрошують до спільної діяльності. Наша молодь потребує спілкування, прагне бути потрібною. І в цьому проєкті вони відчувають, що є головними експертами, що ці книжки творяться саме для них».



Іванка Когутич

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp