Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відомий угорський казкар закохався у берегівських дівчат

19 червня 2015 р., 13:20

Письменник завтав до Берегова зі своїми казками

Знаний казкар, співак, гуморист, лауреат високої премії Лайоша Кошута, академік Академії мистецтв Угорщини Андраш Берец виступив у Берегові.

Крім названих регалій, чоловік займається дослідженням фолькльору, збирає народні пісні, казки, жарти, перекладає твори відомих і не дуже авторів, викладає у навчальних закладах не лише вдома, а й за кордоном – у Європі, Канаді, США. Зустріч із Андрашом Берецом пройшла у Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці.

«Я вперше у Берегові, а вже закохався у це напрочуд затишне і миле містечко, як і в його не менш привабливих дівчат, котрі тут одна гарніша за іншу (усміхається). Це саме можу сказати й про Виноградово та Чоп, де вжевиступав», — розповів казкар кореспонденту.

Численні глядачі надзвичайно тепло прийняли митця. Його оригінальні казки, щедро пересипані іскристим гумором, сприймались на “Ура!” Разом з Андрашом Берецом до Берегова завітав гурт “Зурго” з Будапешта, яким ось вже14 років керує флейтист Берцелл Надь.

«За цей період, звичайно, склад колективу змінювався, однак кредо залишається незмінне: виконуємо в основному автентичні народні угорські мелодії та пісні. А в цьому форматі граємо спільно4 роки», —зауважив музикант.

Першими на підмостки для розігріву вийшли наші земляки з Ужгородщини – ансамбль “Чіпкейш” (так дразнили колись в дитинстві керівника гурту Іштвана Молнара). Їм всього півтора роки, але вони вже знані не лишень на теренах Закарпаття. Виступ колективу прикрашають своїм співом Ніколетта Боцан та здібні танцюристи Емеше Вароді з партнером – Томашем Раті, котрі своєю майстерністю разом з музикантами теж полонили серця глядачів, пише Голос Карпат


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp