Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

2000 закарпатців позбулись "тіньового" статусу

20 листопада 2014 р., 16:13

До бюджету додатково надійшло більше мільйона гривень

З початку 2014 року майже 2 000 закарпатців офіційно працевлаштовано завдяки комплексу заходів проведених працівниками Міндоходів області.

Отримавши запис в трудовій книжці «прийнято на роботу» громадяни крім обов’язків здобули право на відпочинок, щорічні оплачувані відпустки, право на здорові і безпечні умови праці, на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, на матеріальну допомогу в разі безробіття, на право звернення до суду для вирішення трудових спорів незалежно від характеру виконуваної роботи або займаної посади, та інші права, встановлені законодавством.

Після того як працівники з тіньового, неофіційного статусу оформились в установленому законом порядку, вони зобов'язались виконувати роботу, визначену трудовою угодою, дотримуватись внутрішнього трудового розпорядку, а роботодавець – виплачувати їм заробітну плату і забезпечувати умови праці. Все це сприяло спрямуванню до бюджету додаткових коштів. Після легалізації тіньових працівників, виявлених протягом січня-жовтня, до бюджету додатково надійшло 304 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 780 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сприяють офіційному працевлаштуванню працівників та припиненню виплати заробітної плати «у конверті» зустрічі та співбесіди із керівниками підприємств і приватними підприємцями – роботодавцями щодо дотримання вимог Кодексу законів про працю України та Податкового кодексу України.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp