Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Долар і надалі буде дорогим

27 лютого 2014 р., 23:33

Зміна темпів скорочення програми кількісного пом'якшення вимагає значних коригувань у прогнозах ФРС з економіки США, заявила голова ФРС Джаннет Йеллен, виступаючи перед банківським комітетом Конгресу.

За її словами, ФРС буде пильно стежити в найближчі місяці за можливим уповільненням зростання макроекономічних індикаторів через сувору зиму 2014 року. "Частково деяке уповільнення в макроекономічних показниках може відображати несприятливі погодні умови, однак зараз складно точно зрозуміти, наскільки сильний їх вплив", - зазначила Йеллен. Досі уповільнення макроекономічних індикаторів не привело до змін будь-яких прогнозів ФРС.

Багато експертів впевнені, що слабка макроекономічна статистка обумовлена холодною та сніжною погодою, що спостерігалася в останні місяці на значній території США.

"Погода вплинула на всі економічні індикатори - від статистики по ринку нерухомості до автомобільних продажів", - вважає аналітик банку JPMorgan Chase Джозеф Теніус.

Найважливіший показник зайнятості в США - кількість створених робочих місць в несільськогосподарському секторі - останні два місяці опинявся низьким саме унаслідок несприятливих погодних умов.

Аналітики Capital Economics відзначають, що уповільнення даного показника третій місяць поспіль може збільшити спекуляції на тему можливого уповільнення темпів скорочення монетарного стимулювання ФРС США. Однак з промови нового голови ФРС слідує, що американський центробанк поки вважає поточне уповільнення показників в якості причини для зміни економічних прогнозів.

Більше того, колишній цільовий рівень безробіття 6,5%, не є повною зайнятістю, за словами Йеллен. Вона заявила про те, що відтепер повною зайнятістю є рівень безробіття в 5-6 %, а для повернення економіки США до нормальних рівнів потрібно ще кілька років.

На цьому тлі американські фондові індекси виросли після незначного зниження на початку торгів. Так, індекс S&P збільшився на 0,21%, Dow Jones виріс на 0,21% , а індекс NASDAQ зміцнився на 0,35 %.

Крім того, Йеллен зазначила, що ФРС не збирається продавати іпотечні цінні папери, накопичені на балансі в ході програми кількісного пом'якшення.

"У ФРС є досить інших інструментів для посилення монетарної політики, тому немає необхідності скорочувати баланс активів центробанку за рахунок продажу накопичених боргових паперів та іпотечних цінних паперів", - вважає нова глава ФРС.

Йеллен зазначила, що всі боргові папери, викуплені з ринку в рамках програми кількісного пом'якшення, залишаться на балансі центробанку до повного їх погашення. На цьому тлі 10-річні казначейські облігації США подорожчали на 0,55%, а прибутковість впала до 2,65 % річних.

ITAR-TASS

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp