Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чотири роки «боротьби з вітряками» таки дали бажаний результат

10 грудня 2014 р., 17:55

У квартирі так, як і на дворі

Нещодавно, в ГО «Самодопомога Закарпаття» звернулася мешканка будинку №13 «а» по вул. Тіхого, що в Ужгороді. Протягом останніх чотирьох років їй довелося «боротися з вітряками», щоб домогтися належного ремонту даху, але все було марно. ЖРЕР №4, який відповідає за стан будівлі, у відповідь на вказівки міського департаменту кілька разів звітував, що роботи проведено. Проте стіни та стеля в квартирах ставали мокрими щоразу після першого-ліпшого дощу. Вся робота зводилася до паперообігу, а дах продовжував протікати. Зокрема, як завжди, стандартною відпискою комунальників був пункт про заборгованість мешканців.

Звісно, по-хорошому проблему варто усувати капітальним ремонтом, адже будинок зведений ще в 1967 році, але коштів на це ніяк не знайдуть. А тим часом вода просочується аж до четвертого поверху (будинок 5-поверховий), у спальні та кухні заявника на стінах вже росте грибок, а хімічна обробка не дає результат, бо ж у першу чергу потрібно усувати причину. Підвищена вологість та грибок позначається на здоров’ї мешканців. Крім того, постійно мокре місце стику газової труби і перекриття. Мешканці хвилюються, що з часом вона може остаточно проржавіти, що створить аварійну небезпеку.

Юрист ГО «Самодопомога Закарпаття» Юрій Фрінцко спрямував відповідне звернення у міський департамент та ЖРЕР №4, в якому, зокрема, вимагав перевірити якість надання житлово-комунальних послуг, адже роботи повинні бути не проведеними «для галочки», а результативними. У разі чого, далі справа мала спрямовуватися до суду. Мабуть це і стало вагомим важелем, бо в короткий термін працівниками ЖРЕР №4 було відзвітовано про проведення поточного ремонту даху. Сподіваємося цього разу до задачі вони поставилися більш сумлінно. Погода, на жаль, не дозволяє це перевірити, тож поки віримо на слово. А мешканці, в свою чергу, вже знатимуть куди телефонувати у разі чого. Ми ж ставимо ситуацію під особистий контроль.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp