Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Карпатська Cіч» на Донбасі - подяка українцям, які 1938 року поїхали боронити Закарпаття

16 грудня 2014 р., 14:27

Одна країна від Луганська до Ужгорода.

Історію одного з героїв, які воюють на сході, розповів свободівець Юрій Сиротюк, який й сам після виборів вирушив захищати незалежність України:

“Друг «Кум». Олег Куцин. Респектабельний директор державного підприємства, що покинув усе. Роботу. Дім. Рідне Закарпаття. І з початку війни з Росією перебрався на Донбас. Їхав за фронтом, щоб чим міг допомогти українськими воякам. В його автомобілі добрий десяток слідів від куль та осколків мін. Він на це не зважає.

Згодом організував волонтерську мережу «Карпатська Січ», що діє від Маріуполя на півдні до півночі Луганщини. Його знають не лише вояки багатьох частин, але й старі люди з будинків для похилих осіб та сироти місцевих сиротинців. Допоміг налагодити мережу уже місцевих волонтерських центрів.

Якось само собою взяв зброю. Волонтерська мережа переросла в Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ». Діючи на оперативному просторі по всьому фронту міг звісно назвати свій підрозділ і куренем і корпусом, і армією. Але назвав чотою. В цьому весь Олег Куцин. Для якого головне не космічний піар, а титанічна муравлина робота. Тому й не бачите його на екранах ТБ, чи в розгорнутих друкованих інтерв’ю. Зате коли потрібно організувати вишкіл якоїсь із місцевих самооборон, навчити людей тримати зброю і як діяти в умовах партизанки – «Кум» тут як тут. Чи як зробити помешкання для біженців з окупованих територій в Селідове. І тут волонтери «Карпатської січі» вже відремонтували дах гуртожитку і помешкання готове до прийому перших поселенців. Чи допомогти харчами похилим людям що залишилися на призволяще в Курахово. Або зробити свято Миколая дітям в Артемівську. Або коли потрібно зайняти позицію на передку, в яку ніхто не хоче лізти. І тут знову хлопці «Кума». Вчора зайшли на чергування в донецький аеропорт. Дивуюся його працездатності. Cміливості. Скромності. Але в нього не має часу для піару. Зрештою він не для цього обміняв мирне життя на війну. Олег каже, що щасливий, що має участь узяти участь у Священній війні з москалями. І тому часу не гає. Воює.

P.S. На цій війні не має випадкових людей. «Кум» був одним з лідерів націоналістичного руху на Закарпатті. Спочатку у лавах ДСУ, зараз як голова Закарпатської, а з недавнього часу в.о. голови Донецької «Свободи». Був одним із лідерів Закарпатського Майдану, 20 лютого на Інститутській під кулями виносив поранених. Зараз тут. Жодних випадковостей. А «Карпатська січ» на Донбасі – це як подяка тим українцям, які 1938 року з усієї України поїхали боронити незалежність Закарпаття. Зараз під загрозою український Донбас – тому Окрема добровольча чота «Карпатська Січ» тут”.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp