Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Перечині вберегли будинки від затоплень (ФОТО)

25 грудня 2014 р., 08:32

У період весняних та осінніх дощів, потік «Вулшава», що протікає вздовж вулиць Шевченка, Духновича, виходить з берегів, завдаючи шкоди усім дворогосподарствам, які розташовані в нижній частині його русла. Затоплює підвали, городи та подвір'я.

Міська рада, протягом тривалого часу, намагалась знайти вихід з цієї ситуації. Однак, із-за відсутності необхідних коштів у міському бюджеті, дану проблему в повній мірі вирішити не вдавалось.
Тому, міський голова Мирослава Гуранич з депутатами Мартою Закорчевною, Олесею Хропіною, виконуючи звернення жителів вул.Духновича, неодноразово звертались до Закарпатської обласної державної адміністрації про включення об’єкту «Поглиблення, очищення та проведення робіт по берегу та укріпленню потоку Вулшава» до державних програм, фінансування яких здійснюється за кошти державного бюджету, - повідомляє Перечинська міська рада.

На даний час, згаданий проект включено до переліку робіт, які будуть здійснюватись за державні кошти, в період 2015-2020. Однак, таке вирішення болючої проблеми не задовольняло керівництво міської ради.

Розуміючи важливість вирішення цієї проблеми, міська рада, розпочала роботи по поглибленню та очистки русла потоку «Вулшава», що протікає по вул.Духновича.

До очистки потоку залучився ПП Василь Пйоса, який забезпечив робітників та надав всю необхідну техніку для проведення робіт. Ним очищено русло потоку від річки Уж до середини вул.Духновича. Роботи виявилося достатньо. Вода нанесла не тільки каміння, намул, але і багато побутового сміття та бруду.

{g}

Засмучує те, що люди продовжують викидати побутові відходи в русло. Підводять каналізаційні мережі від своїх дворогосподарств. Така безвідповідальність викликає забруднення середовища потоку, що потім дає свої негативні наслідки. Необхідно пам’ятати, що шкодячи природі, ми робимо гірше самим собі.

Міський голова Мирослава Гуранич, спільно з керуючою справами Веронікою Годованою, секретарем міської ради Юрієм Мадяром, депутатами міської ради – Мартою Закорчевною, Олесею Хропіною, Іваном Макаром, заступником начальника КП «Комунальник» Ярославом Андрушеком, слідкували за проведенням даних робіт.

Навколишнє середовище потребує нашого захисту. Забруднення потоків, річок міста — справа рук людини. Проте тільки людина може врятувати природу. Тож не забуваймо докладати свої зусилля у справі захисту русла потоку «Вулшава».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp