Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття тісно співпрацюватиме з Дніпропетровщиною

25 грудня 2014 р., 09:59

Громадські ради при Закарпатській та Дніпропетровській ОДА пропонують укласти Угоду між відповідними регіонами регіонами про співпрацю у туристичні сфері.

В обласній раді йде активна підготовка до четвертого пленарного засідання дев’ятнадцятої сесії. На розгляд виноситься більше 20 питань, - повідомили у прес-службі облради.

Сьогодні проекти рішень та матеріали до них вивчалися депутатами низки постійних комісій. Зокрема, відбулося засідання постійної комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреацій (голова Михайло Кічковський). В цілому члени комісії підтримали запропоновані проекти рішень із винесених на розгляд сесії питань. 

Крім того, члени комісії запропонували внести до порядку денного питання щодо внесення доповнень до Програму розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2011-2015 роки, підтримали ініціативу щодо виділення коштів на випуск презентаційного видання нашої області «Земля, наближена до неба». 

У порядку контролю за виконанням рішень обласної ради комісія заслухала звіт про виконання у 2014 році заходів, передбачених Програмою розвитку туризму і курортів у Закарпатській області (доповідав директор департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Пригара). Члени комісії запропонували доопрацювати проект рішення. 

Було також заслухано звіт управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністрації про стан використання коштів, передбачених на реалізацію заходів Програми транскордонного співробітництва на 2011- 2015 роки, представлений заступником начальника управління Михайлом Бізілею. 

За підсумками обговорення управлінню рекомендовано надати депутатам профільної комісії обласної ради інформацію про участь суб’єктів транскордонного співробітництва області у програмах Європейського Союзу. 

За ініціативи члена комісії, голови Громадської ради при облдержадміністрації Федора Харути депутати обговорили і підтримали пропозицію щодо укладення угоди про партнерство та співробітництво між обласними радами, обласними державними адміністраціями та громадськими радами при облдержадміністраціях Дніпропетровської та Закарпатської областей із реалізації проекту «Розробка методів організації туристичних перевезень залізничним транспортом в Україні». 

Цей проект є відправним пунктом у реалізації програми туристичних перевезень залізничним транспортом в Україні, ініційованої науковцями Дніпропетровщини. З метою активізації об’єднання зусиль навколо реалізації регіональних програм і проектів, спрямованих на економічну стабілізацію і розвиток територіальних громад України, громадські ради при Закарпатській та Дніпропетровській ОДА пропонують укласти Угоду між Закарпатським та Дніпропетровським регіонами про співпрацю у цьому напрямку. 

Укладання такої угоди сприятиме об’єднанню науково-технічних та економічних зусиль двох регіонів у справі залучення іноземних та вітчизняних інвестицій не тільки для збереженням Боржавської вузькоколійки, а й реалізації інших проектів у соціальній та економічній сфері. 

У зв’язку з цим комісія схвалила проект угоди і рекомендувала голові обласної ради та облдержадміністрації звернутися до керівництва Дніпропетровської області з пропозицією підтримати зазначену ініціативу. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp