Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Карпатський Док рятує бійців на передовій (ФОТО)

25 грудня 2014 р., 12:04

Він прийняв "естафету" від лікаря батальйону «Дніпро-1» і облаштувався у польових умовах.

«Як мене звуть? Просто Карпатський Док», - усміхається він. Відтепер саме Док лікуватиме бійців на передовій – у селі Піски. На цьому посту лікар «Карпатської Січі» змінює свого колегу, лікаря батальйону «Дніпро-1» Віктора. На передовій Док проведе й новорічні свята.

{g}

«Медицина у Пісках представлена дуже невеликими силами, - розповідає Док. – На даний момент нас п’ятеро: лікар, операційна медсестра, медсестра, санітар і водій-санітар. Маємо свій транспорт – хоча червоні хрести з боків не клеїли… Нам порекомендували взагалі не ставити на автомобілі хрести, щоб не бути мішенню для терористів. Кажуть, краще написати на авто «Хліб».

Лікувати Док буде не тільки бійців «Карпатської Січі», а й представників всіх інших присутніх тут підрозділів. «Найбільше бракує людей, - коментує він проблеми медичного обслуговування передової. – Медицина тут представлена достатньою кількістю матеріальних засобів, але дуже бракує людей. Коли цілий батальйон обслуговує, скажімо, один парамедик – це слабкувато… Також є дефіцит хорошого транспорту».

Попередник Карпатського Дока, лікар батальйону «Дніпро-1» Віктор згадує: вперше заїхав у Піски ще у жовтні. Хворіють бійці вкрай рідко, розповідає він. «У таких умовах організм мобілізується», - каже.

Проблеми зовсім інші. «Нерідко обстрілюють нас з ранку і до вечора. Були і поранені, і втрати…»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp