Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці стали менше красти, але більше капостити на дорозі

30 грудня 2014 р., 18:25

В обласній прокуратура "домалювали" криміногенну картину Закарпаття.

Рівень злочинності в Закарпатті традиційно один з найнижчих в державі і цього року, зазначив в.о. прокурора області Роман Балита, відкриваючи координаційну нараду керівників правоохоронних органів Закарпатської області. Проте, криміногенна ситуація залишається напруженою, а робота правоохоронних органів щодо зміцнення законності та охорони громадського порядку потребує суттєвого покращення.

У координаційній нараді взяли участь перші особи області: голова ОДА Василь Губаль, голова облради Володимир Чубірко, керівник УСБУ в області Володимир Гелетей, начальник Головного управління ДФС в області Олексій Петріченко, начальник Закарпатської митниці ДФС Вадим Симчера, заступник начальника УМВС України в області Олександр Гебеш, заступник начальника Чопського прикордонного загону Богдан Брайко та заступник начальника Мукачівського прикордонного загону Євген Гуляєв.

За словами в.о прокурора області Романа Балити, також нижчим державного показника є у нас рівень злочинів проти власності. Протягом звітного періоду обліковано 2198 проти минулорічних 2196.

Проте, викликає занепокоєння, той факт, що з початку року на території області вчинено 34 розбійних нападів, (торік їх було лише 16 ). Умисних вбивств вчинено на одне більше ніж торік – 27. З них до цього часу лише одне залишається нерозкритим. 

В той час як загалом по Україні відбулося зменшення порушень правил безпеки руху або експлуатації транспорту, в Закарпатті їх кількість зросла на 23%, або з 247 до 305 випадків.

Обговоривши першочергові завдання щодо протидії злочинності у тому числі проти життя і здоров’я, власності, безпеки руху та експлуатації транспорту, учасники координаційної наради прийшли до висновку, що вжиті прокуратурою Закарпаття та загалом правоохоронними органами у взаємодії з органами державної влади організаційно-практичні та координаційні заходи сприяли збереженню сталої тенденції поліпшення криміногенної ситуації в області.

Керівник ОДА Василь Губаль наголосив, що владі та правоохоронним органам слід спільно діяти на підвищення авторитету, адже як він зазначив: «Ваш авторитет – це наш авторитет і навпаки».Голова облради Володимир Чубірко зауважив, що усі правоохоронці та владні мужі мають усвідомити, що країна змінилась і працювати треба по-новому. Закон має бути один для всіх».

Відтак, з метою підвищення ефективності протидії вчиненню злочинів, поліпшення координації діяльності правоохоронних органів, учасники координаційної наради погодили ряд заходів щодо вжиття додаткових заходів задля зміцнення законності та правопорядку в області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp