Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Не залишайте квартиру відчиненою навіть на п’ять хвилин

6 січня 2015 р., 09:40

Закарпатцям рядять, як вберегтися від "непроханих гостей".

З роками кількість квартирних крадіжок нажаль тільки зростає. Минулого року зріст подібного роду злочинів сягнув більше 20%. Щоб захистити помешкання від непроханих гостей, не рідко господарі встановлюють надсучасні двері, замки, склопакети, а для більш надійнішого засобу – ще й решітки на вікнах. Але останнім часом злодії стали досвідчені та мають у своєму арсеналі найрізноманітніші відмички. Серед «силових» способів проникнення лідирують методи віджиму пластикового вікна та пошкодження дверей. На третьому місці проникнення шляхом пошкодження серцевини замка вхідних дверей. Тому броньовані двері чи надсучасні склопакети вже давно не рахуються надійним захистом від «любителів дармівщини».


Але якщо значна частина громадян переймаються захистом своєї оселі, а разом з нею і майном, то не рідко жителі надіються на удачу чи то захист «вищих сил», мовляв : - та що в мене красти, нема чого…. Але злодій завжди знайде чим збагатитись. Відтак така легковажність, як правило, досить дорого коштує господарям. Статистика вражає кількістю фактів практично вільного потрапляння злодіїв до оселі. В приватному секторі в групу ризику зазвичай потрапляють ті, хто практикує залишати незамкнені двері. У багатоповерхівках – це ключ під килимком, у поштовій скриньці і т.і.

Варто бути обачнішими – навіть на п’ять хвилин не залишати незамкнутою квартиру.

А якщо ви націлені серйозно на захист свого майна, для цього , цілодобово на по готові Державна служба охорони.

Як відбувається реагування на тривожні спрацювання?
А тут нічого надскладного. На об’єктах встановлюються сучасні засоби сигналізації, кнопки тривожного виклику міліції. Після натискання тривожної кнопки сигнал автоматично надходить на пульт централізованого спостереження . Чергова пульту передає повну інформацію по об’єкту наряду міліції ДСО, котрі і виїжджають на місце пригоди.
Групи затримання Державної служби охорони, як правило, складаються із трьох озброєних співробітників міліції та оснащуються сучасними спецавтомобілями. Прибувши, міліціонери здійснюють оперативно-пошукові заходи з метою з’ясування причин спрацювання сигналізації, виявлення, переслідування та затримання злочинців. Хтось скаже, - така охорона , дороге задоволення. Але тільки не в січні. У період з 15 до 30 січня підрозділи ДСО зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг. Тобто : ви сплачуєте вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи по обладнанню помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконують за половину їх вартості. Тож не зволікайте!

І не забувайте, професійні злодії до дрібниць вивчають розпорядок дня усіх мешканців обраної квартири, користуються спеціальними позначками, залишеними у дверях (вкладають сірники, закріплюють нитки, тощо), про наявність господаря дізнаються відсутністю у вечірній час світла у вікнах та із показників лічильника електроенергії. Одним словом, зломом квартир займаються професіонали, яких навряд чи зупинять стандартні способи захисту.

Для довідки:


Отримання консультації про послуги ДСО можна зателефонувати за номером телефону:

0-800-502-220 або 0-800-211-000
Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово

Також можна звертись в Управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області області. Наша адреса: м. Ужгород , вул. Ференца Ракоці 13 А.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp