Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Третина закарпатців підтримують проведення бойових дій на Донбасі

11 січня 2015 р., 17:29

А ще більше мешканців Закарпаття бажають бачити Донецьк та Луганськ у складі України.

33,2% жителів України віддали свій голос за продовження військової операції української армії, в результаті якої окуповані території будуть звільнені. 

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного за замовленням ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології. 

При цьому важливо, що войовничий вектор зі своєї найвищої позначки на Заході країни (47,7%), буквально пікірує в точку Донбас - 7,5% підтримують продовження військових дій. Між ними виявилися затиснуті Центр (37,8%), Південь (31,1%) і Схід (28,2%). Чим далі від війни, тим жорсткіше. Можна піти спробувати повернутися на вершину цієї піраміди і чітко побачити: в основі її лежить Галичина (майже 60%), Дніпро (46,6%), Херсон (40%), а також Миколаїв (38,3%), Чернівці (33,1%) і Закарпаття (31,5%). 

Ці ж самі області ще більш високими відсотками підтвердили свою позицію і у відповіді на питання про те, чи варто воювати за Донбас. Однак у той же час майже половина їх жителів визнали, що все-таки нерозумно йти воювати, коли влада так бездарно керує армією. 

Відмова від територій виявився взагалі вкрай непопулярним у Україні (5,9%). У той час як Донецьк (17,4%) і Харків (10,1%) все-таки розглядають це як прийнятний варіант припинення протистояння. 

Українці також не розуміють, що робити з громадянами, які проживають на окупованих територіях Донбасу (таких виявилося більше 25%). Не знають, що робити з громадянами, які проживають на Добасі і закарпатці (31,4%). Також 23,2% респондентів в Закарпатті бажають припинити всякий економічний діалог з Донбасом.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp