Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці викидають на вулицю породистих собак (ФОТО)

28 березня 2014 р., 14:28

Дедалі частіше на вулицях Ужгорода чи Мукачева можна зустріти безпритульних породистих собак.

Зі слів голови громадської організації "Барбос" Ірини Азізян, з породистих собак найчастіше на вулиці опиняються вівчарки. Трапляються й маленькі кімнатні собаки породи чіхуахуа, пекінес, такса, йокширський тер'єр та інші.

Наразі у волонтерів "Барбоса" на перетримці перебуває з десяток вуличних собак, як дворняг так і породистих. Те, що останніх розбирають швидше - не дивина. Дивує, що вони опиняються на вулиці. І це жахливо. Люди викидають домашніх улюбленців на вулицю, як непотріб. Дехто - ледь не за кілька місяців після придбання, бо усвідомлює, що це не іграшка, а жива істота, яка їсть, п'є і потребує уваги. Хтось - покидає тварину, коли та вже стара і квола.

{g}

Якось волонтери "Барбосу" підібрали біля одного з ужгородських супермаркетів старенького собаку. "Господар" залишив пса у картоновій коробці просто на вулиці, під проливним дощем. Бідоласі стукнуло вже півтора десятка років (для собаки це чималий вік), у нього повипадали всі зуби, він погано бачив і чув, і йому залишалося доживати свого віку. Після того, як знайду прихистили волонтери, він доживав віку в турботі теплі та затишку. Прожив два-три місяці і от нещодавно помер.

"Час Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp