Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський митець претендує на Шевченківську премію

16 січня 2015 р., 16:44

За неї побореться Тарас Данилич

У Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка відбувся другий конкурсний тур творів, висунутих на здобуття Національної премії 2015 року. Серед цьогорічних номінантів на найвищу державну нагороду Закарпаття у фіналі представлятиме заслужений художник України Тарас Данилич.

За результатами таємного голосування у номінації «Образотворче мистецтво» живописні твори закарпатця із циклу «Мій срібний край» було допущено до участі у третьому турі конкурсного відбору. Нагадаємо, що творчий доробок Тараса Данилича на здобуття Шевченківської премії було представлено Національною Спілкою художників України. Його головним конкурентом у фінальному відборі став Микола Компанець. До участі у третьому турі поважне журі допустило його мистецький цикл «Земля моїх батьків».

Проведення третього конкурсного туру заплановано на лютий поточного року. У цей час відбудеться підсумкове обговорення творів, прийняття рішення щодо кандидатур на присудження Національної премії і внесення на розгляд Президентові України відповідних пропозицій.

Оксана Гаврош, спеціально для Zaholovok.com.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp