Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

BBC зняли ролик про козаків з острову Хортиця (ВІДЕО)

20 вересня 2015 р., 21:00

Знімальна група британського телеканалу BBC підготувала короткометражний фільм про острів Хортиця «Воїни-козаки з України».

У фільмі йдеться про «легендарних козаків, які у XV-му столітті рушили сюди шукати свободи та демократії». Увійшли до фільму і загальні краєвиди Хортиці, і сцени з бойовим мистецтвом козаків, і кадри, що стосуються сучасної війни на Сході України. Хронометраж - чотири хвилини та двадцять секунд.

Стрічка - одна з шести історій у циклі програм BBC World про шість островів - в Україні, Уганді, Мозамбіку, Індонезії та про Канарські острови.

«Нам здалося, що Хортиця буде саме таким цікавим островом, і ми не помилилися. Взагалі всім зараз цікава Україна, адже до цього про Україну багато чого не знали, а зараз вона відкривається для багатьох на Заході», - розповів учасник знімальної групи Андрій Кравець.

Робота над стрічкою тривала майже п'ять місяців - до травня 2015 року. Зйомки Хортиці велися з суші, води і повітря. До фільму увійшли кадри із історико-культурним комплексом «Запорізька Січ», святилищем рідновірів, історико-меморіальним комплексом «Скіфський Стан», кінним театром. Є тут і панорамні види природних скарбів заповідника.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp