Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині виявили небезпечну хворобу

16 січня 2015 р., 20:00

Аби уникнути небезпеки тварин вбиватимуть

Вогнище смертельно небезпечної хвороби виявили в Іршавському районі. Жителя с. Осій вкусила собака, яка, за висновком лабораторного дослідження, була хворою на сказ. Тепер на село та тамтешні мисливські угіддя накладуть карантинні обмеження.

На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іршавській РДА затвердили заходи щодо боротьби із захворюванням. Начальник районної лікарні ветеринарної медицини Василь Меренич повідомив, що час труп скаженої собаки спалено, місця перебування тварини та предмети догляду продезінфіковано, проводиться подвірне обстеження дворогосподарств. Розпочато щеплення тварин, на 16 січня вже щеплено 58 собак і 16 кішок.

Головний державний інспектор ветмедицини в Іршавському районі Іван Халус повідомив, що основним джерелом занесення та розповсюдження сказу є червоні лисиці. Відповідно чисельність цих тварин потрібно зменшити.

Комісія вирішила на два місяці накласти карантинні обмеження на с. Осій і мисливські угіддя Осійського низового колективу, а для ліквідації вогнища сказу – виявити людей, які мали контакт з хворою собакою, провести щеплення тварин, дезінфекцію місця, де знаходилась собака, одягу, інших речей, забруднених слиною. Заплвноване зменшення чисельності лисиць, безпритульних собак та кішок, а також проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення про заходи профілактики сказу.

7dniv.info
за матеріалами Іршавської РДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp