Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині водіям влаштували тест-драйв на совість (ФОТО)

23 січня 2015 р., 14:17

Шукали тих, хто без вагань пропустить "швидку" на виклик

Мешканці Іршавського району Закарпаття цими днями бачили на вулицях м.Іршави та біля міста незвичайну акцію, яку влаштували працівники відділення ДАІ району та працівники станції швидкої медичної допомоги. 

На акцію «Маячок» було запрошено й журналістів «М-Студіо» та головного редактора Іршавської газети «Нове життя» Василя Шкірю. 

Державтоінспектори разом із журналістами спершу поїхали на станцію швидкої медичної допомоги, де їх очікували лікарі та водій «швидкої». Перед акцією начальник станції швидкої медичної допомоги Оксана Кинів розповіла державтоінспекторам та присутнім журналістам, що лікарі не завжди можуть своєчасно доїхати до хворого через затори на дорогах. Адже бувають випадки, коли кожна хвилина дорога, а тут «швидка» із включеними проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом не може проїхати. Після цього учасники акції вирішили перевірити, як водії транспортних засобів району реагують на спецавтомобілі, обладнані проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами. 

Спершу «швидка» покружляла містом, далі поїхала у напрямку с.Білки. Одні водії, побачивши «швидку», відразу зупинялись на обочині, а інші проявляли «шумахерські» здібності, при цьому вони заважали руху не тільки медикам, але й звичайним водіям. Державтоінспектори відразу реагували на порушення.

 

Один водій-порушник, що не пропустив «швидку», сказав, що не бачив і не чув сирени… Доведеться йому відповідати за порушення правил дорожнього руху. Державтоінспектор Василь Орешко склав на нього адмінпротокол за ч.3 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає за дане порушення штраф у розмірі 510-680 гривень. З іншими водіями довелось прямо на дорозі проводити профілактичну бесіду. 

Державтоінспектор капітан міліції Іван Тесличко каже, що спецавтомобілі на дорозі не побачити й не почути практично не можливо. І все ж чимало водіїв ігнорують Правила дорожнього руху. Тому і не завжди встигають вчасно дістатись на виклик автомобілі медичної допомоги, пожежники, інших екстрених служб. 

В ході проведення акції «Маячок» державтоінспектори ВДАІ Іршавського райвідділу міліції притягнули до відповідальності кількох водіїв-порушників.
Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp