Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ще раз про мобілізацію і закриття кордонів для чоловіків

24 січня 2015 р., 19:07

Закарпатці й далі вірять чуткам, запущеним за кремлівським сценарієм

З офіційним початком мобілізації на Закарпатті ще частіше, ніж раніше, ширяться чутки про те, що тепер чоловікам, які підлягають мобілізації, не вдасться виїхати за кордон без дозволу військкомату. Подібні розмови точилися й раніше. На прес-конференції військового комісара Закарпаття Івана Васильцюна перед стартом четвертої хвилі мобілізації «Час Закарпаття» вже з’ясовував, чи мають ці чутки під собою якісь підстави. Тоді, 14 січня, Іван Васильцюн заперечував таке нововведення і пояснював, що жодних вказівок чи рекомендацій з цього приводу не надходило.



Проте істерія відтоді тільки росте. І нехай вже тисячі, якщо не десятки тисяч закарпатців після Різдвяних свят виїхали за кордон на заробітки – запущена «страшилка» і далі працює. Аби розкласти всі крапки над «і», Держприкордонслужба України виступила з цього приводу з офіційним коментарем, розміщеним на сайті служби.

Державна прикордонна служба України повідомляє, що інформація, яка поширюється у засобах масової інформації про перевірку прикордонниками у громадян України чоловічої статі призивного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності.

Відповідно до чинного законодавства під час перетину державного кордону пред’явлення подібних довідок не передбачено.

Документами, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка.

У ході перевірки документів під час виїзду з України також з'ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон.


Краб 24.01.2015 19:32 IP: 247.78.61.46
В Крым и вообще в Россию мужчин призывного возраста не пускают. После близкого разгрома ВСУ на Донбассе и вас не будут выпускать. Порасю нужно пушечное мясо!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp