Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль: "Дружнє плече афганців дуже потрібне бійцям, які повертаються з АТО" (фото)

14 лютого 2015 р., 13:00

Очільник краю наголосив на цьому під час засідання з воїнами-інтернаціоналістами

Про це Василь Губаль написав на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Сьогодні мав важливе і відверте спілкування з учасниками бойових дій – нашими воїнами-інтернаціоналістами. Попри те, що хотілося б такі зібрання починати з приємного і цікавого, змушений був констатувати, що переживаємо біду – війну в державі, і мусимо зустрічати сумні вантажі. Тож почали із хвилини мовчання.

 

А вже відтак мали щиру розмову з мужчинами. Я абсолютно відверто кажу: завжди радий їх бачити і чути пораду. Звісно, зараз наша увага у першу чергу віддану учасникам АТО і я щодня на зв’язку з військовими. Усі ми переживаємо за наших хлопців та молимося за них. Учасникам АТО потрібна і моральна підтримка, і практична. Наголосив чоловікам: розраховую і на їхню участь – на увагу до молодших побратимів, які зараз повертатимуться зі Сходу. Дружнє чоловіче слово, порада старшого друга для них просто необхідні – адже саме "афганці" розуміють їх як ніхто інший.

Загалом ми говорили як про ситуацію в краї та країні, так і проблеми воїнів-інтернаціоналістів. Акцентував на кількох важливих моментах, які під час зустрічі порушували "афганці". По-перше, дав доручення Держкомзему про те, аби представники цієї категорії отримували ділянки паралельно з учасниками АТО. Земельне питання щодо цих двох категорій обласна влада бере на особистий контроль. Що ж до аптек, про що також вели мову воїни (а саме висловлювали прохання розширити мережу спеціалізованих аптек), то при спеціалізованому медичному закладі, де вони отримують лікування, як і пропонували керівники "афганських" організацій, буде аптечний пункт, і там безпосередньо і відбуватиметься забезпечення і розподіл медикаментів. Також ішлося про зубопротезування коштом бюджету, інші проблеми та запитання до влади. Ініціюю ширшу зустріч представників громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів разом з керівниками міст і районів та відповідних обласних служб – вона відбудеться вже наступного тижня.

Разом з головою обласної ради Володимиром Чубірком я запросив досвідчених і мужніх чоловіків брати активнішу участь у громадському житті краю, тим паче, що саме на них Закарпаття може розраховувати і стосовно підтримки учасників АТО, і забезпечення спокою в регіоні. Бажаю їм здоров'я і передовсім того, аби не повторилася жодна війна – ані така, в якій вони брали участь, ані така, що триває нині…"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp