Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ужгородських міні-скульптур буде карта-путівник

7 березня 2015 р., 10:26

навразі місто має 15 скульптурок.

15 скульптурок за 5 років – доробок, який напряму чи опосередковано пов’язаний з історією нашого краю. А почалося все з бронзового помічника Миколая, який з перил Театральної нагадує про традиції закарпатців.Тепер міні-скульптур авторства Михайла Колодка в обласному центрі Закарпаття — більше десятка. Для об’єднання і упорядкування своїх творінь скульп­тор розробляє карту-путівник, яка не лише матиме позначки місць розташування невеличких пам’ятників, але й розповідатиме цікаві моменти, які пов’язані з кожним із них.Ідею «посадити» на перила своїх героїв Михайло Колодко, до речі, перейняв від будапештських скульпторів. Саме в столиці Угорщини він побачив принцесу на перилах однієї з набережних. Щоправда, в натуральну величину. Ужгородський скульптор вибір маленького формату пояснює відсутністю коштів, часу та місця для більш габаритних робіт. 

Проте переконаний — пам’ятник незалежно від розміру несе однакову інформацію.Скульптури Колодка на перилах ужгородських набережних уже набули популярності серед туристів. Ними цікавляться й за кордоном. Згадаймо хоча б Ференца Ліста, Джона Лорда, Моцарта, бравого солдата Швейка, вузлик Івана Кротона чи Енді Варгола. А ще — маяк, символ Ужгородської регати, який був створений і встановлений на перилах біля пішохідного мосту.Вже навесні в Ужгороді відкриють ще одну таку скульптурку – ілюзіоніста Гаррі Гудіні, родичі якого довгий час проживали в селі Сторожниця. А поки скульп­тор працює над створенням уже згаданої унікальної карти-путівника.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp