Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді хочуть організувати "вуличне радіо"

10 березня 2015 р., 15:08

Питання щодо надання дозволу буде розглянуто завтра

У центрі Ужгорода хочуть зробити “вуличне радіо”. Організація “Незалежна професійна спілка “Захист” має намір встановити у центрі міста, на пішохідному мості, гучномовці.

Як повідомляє регіональний кореспондент ІМІ, питання – чи дозволяти це робити – члени Ужгородського міськвиконкому розглянуть у середу, 11 березня.

Згідно з проектом рішення, організація хоче взяти в оренду опори освітлення і встановити на них вісім гучномовців. Із них для городян щодня із 9.00 до 19.00 готуватимуть радіопрограми: інформація з місцевих газет; оголошення органу місцевого самоврядування; інформація прес-центру АТО; актуальні інтерв’ю, прогноз погоди.

Зі слів одного з ініціаторів проекту Олега Пагулича, проект не є політичним, ідея створення виникла, оскільки є вільна ніша, яку ніхто не зайняв.

Представник Інституту масової інформації в Закарпатській області Ярослав Гулан наголошує, що створення такого, по суті – вуличного радіо, потребує особливої уваги у контексті якості розповсюджуваного контенту, зокрема – дотримання принципу збалансованості, незаангажованості та достовірності інформації.

Тому, представник ІМІ запропонував організації “Захист”, якщо дозвіл на встановлення гучномовців дадуть, створити раду і запросити туди представників різних ЗМІ. “Ця рада журналістів моніторила б, чи достовірно і збалансовано подається інформація і повідомляла б про результати моніторингу усіх зацікавлених”, - зазначив Ярослав.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp