Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатських випускників шкіл запрошують на навчання до Польщі

19 березня 2015 р., 20:29

Польські університети є інтернаціональними, тому молодий випускник з України почуватиметься комфортно в новому середовищі

У середу, 18 березня, у великому залі міської ради відбулася зустріч в.о. міського голови Богдана Андріїва, заступника міського голови Ольги Травіної, представників освітянської галузі міста з ректором Європейської Академії освіти в Любліні і ректором Львівської філії цього європейського вишу.

В.о. міського голови Богдан Андріїв висловив вдячність польським колегам за візит до Ужгорода. «Сподіваємося, що ваша інформація буде корисною для наших випускників, які матимуть можливість продовжити своє навчання у поважній європейській країні. Маю надію, що подібна співпраця згуртує нас, наші народи. Поки що в Ужгороді польську мову вивчають тільки в одній школі – у п'ятій, незабаром плануємо запровадити її вивчення ще в одному навчальному закладі».

Тенденцію останніх років, коли випускники ужгородських шкіл їдуть навчатися до Польщі, відзначила Ольга Травіна. Спонукає до такого вибору молодих людей, на її думку, достойний рівень освіти з перспективою майбутнього працевлаштування.

Ректор Львівської філії Європейської Академії освіти Даніел Тканко аргументуючи для чого українська молодь має власне їхати на навчання до Польщі, зазначив, що сім польських університетів входять до сотні найпрестижніших вузів Європи. «Польські університети є інтернаціональними, тому молодий випускник з України почуватиметься комфортно в новому середовищі. За статистикою кількох років, в Польщі навчається дуже велика кількість українських студентів. Зокрема в Любліні є близько 8 тисяч українських студентів. Виші мають високий науковий та технічний рівень і дають багато можливостей молодій людині після їхнього закінчення», - запевнив пан Даніел.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp