Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

23 закарпатські суб’єкти господарювання просили про податовий компроміс

25 березня 2015 р., 13:42

Податковими інспекціями області в 14 випадках у податковому компромісі відмовлено, на загальну суму 3 млн 62 тис. грн. податку на додану вартість та майже 812 тис. податку на прибуток.

Правильність й об’єктивність визначених податкових зобов’язань 23 суб’єктів господарювання, котрі подали свої заяви до територіальних органів Головного управління ДФС у Закарпатській області, щоб скористатись податковим компромісом, визначатиме спеціальна комісія.

Компроміс між державою і бізнесом полягає в тому, що суб’єкт господарювання звільняється від відповідальності за те, що він занижував податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств або податку на додану вартість. Якщо по заяві, на застосування податкового компромісу, буде прийняте позитивне рішення платник сплатить тільки 5% від суми задекларованих податкових зобов’язань. Інша частина 95% вважається погашеною за наслідками досягнення податкового компромісу. При цьому штрафні санкції до платника податків не застосовуються, а пеня відповідно не нараховується.

Є чітко прописані п’ять випадків, на які поширюється процедура податкового компромісу, з ними ви можете ознайомитись у повідомленні, розміщеному на суб-сайті Територіальних органів ДФС у Закарпатській області: «Випадки коли закарпатські платники можуть скористатись податковим компромісом».( http://zak.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/186892.html)

Платники подали до територіальних органів ГУ ДФС області 23 заяви про намір застосування процедури податкового компромісу по неузгоджених сумах грошових зобов’язань, щодо яких триває процедура адміністративного/судового оскарження з податку на прибуток підприємств або ПДВ. Сума податків та штрафних санкцій, про які йде мова – основного платежу ПДВ – 4 млн 119 тис. грн та штрафна санкція – 656,4 тис. грн; податку на прибуток 3 млн 16 тис. грн та штрафна санкція – 741,9 тис. грн.

Податковими інспекціями області в 14 випадках у податковому компромісі відмовлено, на загальну суму 3 млн 62 тис. грн. податку на додану вартість та майже 812 тис. податку на прибуток.

За рішеннями контролюючих органів досягнуто податкового компромісу на загальну суму 3 млн 531 тис. грн (майже 1 млн 256 тис. грн – ПДВ та 2 млн 275 тис. грн. – податок на прибуток).

Два суб’єкти господарювання самостійно відмовились від ризикових операцій та подали заяви про намір застосування компромісу. Один суб’єкт сплатить у казну 5,9 тис. грн ПДВ та 15,3 тис. грн. податку на прибуток. Другий платник вирішив відкликати свою заяву, а мав сплатити 2,0 тис. грн ПДВ та 2,1 тис. грн податку на прибуток.

Також два платники виявили бажання досягнути компромісу по податкових зобов’язаннях, термін узгодження яких не настав на суму 1 млн. 146 тис. грн. ПДВ та 1 млн 483 тис. грн податку на прибуток.

Наразі, очікуваний результат від застосування процедури податкового компромісу, становить майже 197 тис. грн.

Нагадуємо, що платники податків ще мають час до 16 квітня, щоб взяти участь у процедурі податкового компромісу. Для цього їм необхідно звернутися до територіального органу ГУ ДФС у Закарпатській області (податкової інспекції).

Довідково: Закон України № 63-VIII від 25 грудня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» набув чинності 17 січня цього року. Ним врегульовано режим звільнення платників від юридичної відповідальності за заниження зобов’язань з ПДВ і податку на прибуток підприємств у податкові періоди до 1 квітня 2014 року (в межах строку давності, визначеного Податковим кодексом України).

Відділ комунікацій Головного управління
ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp