Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді подешевшав хліб - Антимонопольний комітет України

31 березня 2015 р., 12:22

Установа бореться з необґрунтовано підвищеними цінами

У зв’язку з надходженням до органів Антимонопольного комітету України численних звернень від споживачів щодо необґрунтованого підвищення цін на продовольчих ринках, Комітетом протягом тижня було вжито ряд заходів.

Так, Чернігівським територіальним відділенням Комітету розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ПрАТ «Прилуцький хлібозавод» порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку хліба та хлібобулочних виробів (оптове постачання) шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Хмельницьким, Вінницьким, Миколаївським, Сумським, Одеським, Кіровоградським, Черкаським територіальними відділеннями Комітету надано рекомендації 54 суб’єктам господарювання, які діють на ринку хліба та хлібобулочних виробів, щодоприведення цін на хліб та хлібобулочні вироби до економічно обґрунтованого рівня.

Вінницьким, Миколаївським, Одеським та Черкаським територіальними відділеннями Комітету надано рекомендації 28 суб’єктам господарювання, які діють на ринку заготівлі молока необробленого для промислової переробки та на ринку молокопродуктів, вжити заходів щодо недопущення безпідставного зниження закупівельних цін на молоко від населення, сільськогосподарських підприємств та недопущення дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.

Миколаївським, Житомирським, Херсонським, Запорізьким, Черкаським та Київським обласним територіальними відділеннями Комітету надано рекомендації 26 суб’єктам господарювання, які діють на ринку роздрібної реалізації продуктами харчування,утриматись від вчинення дій, що можуть спричинити необґрунтоване підвищення цін на основні продукти харчування та містити ознаки вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Миколаївським, Запорізьким та Київським обласним територіальними відділеннями Комітету надано рекомендації 11 суб’єктам господарювання, які діють на ринку виробництва та реалізації яєць курячих, утриматися від вчинення дій щодо встановлення оптово-відпускних і роздрібних цін на яйця курячі, які перевищують економічно обґрунтований їх рівень

Київським обласним територіальним відділенням Комітету надано рекомендації 4 суб’єктам господарювання, що діють на ринку виробництва цукру, утриматися від вчинення дій щодо встановлення оптово-відпускних та роздрібних цін на цукор, які перевищують економічно-обґрунтований їх рівень

За інформацією територіальних відділень Антимонопольного комітету України, відбулось зниження оптово-відпускних цін на:


- 7% на олію та на 7% на борошно вищого ґатунку (м. Івано-Франківськ);

- 22% на яйця курячі в (м. Рогатин та м. Городенка Івано-Франківської області);

- 3,4 % на борошно та 16% на цукор (м. Запоріжжя), а також 24 % на яйця курячі (Куйбишевський район Запорізької області);

- 5,6% на хліб житньо-пшеничний та 6,4% на хліб з борошна пшеничного першого ґатунку (м. Ужгород);

- 20 % на батон "Нива", 17% на хліб "Український" та 15% на хліб "Родинний" (Київська область).

Також відбулось зниження роздрібних цін на:

- 30% на цукор, на 7,8% на олію та на 10% на борошно (м. Львів);

- 4% на цукор, 4 % на борошно вищого ґатунку, 8% на олію, 10% на яйця та 17,3% на рис (м. Рівне);

- 4% на цукор та 10,5% на крупу гречану (м. Миколаїв);

- 5,5% на хліб Поліській0,8 кг, 10% на рис, 11% на цукор та 40,5% на борошно (м. Чернігів);

- 14 % на хліб "Златопільський формовий" (м. Кіровоград);

- 10% на хліб Селянський, житньо-пшеничний та Український (м. Бурштин Івано-Франківської області);

- 9% на цукор (Одеська область);

- від 6%-33% на цукор, від 3%-22% на яйця курячі, від 3%-22% на борошно пшеничне вищого ґатунку, від 11%-17% на рис (Київська область).

Антимонопольний комітет України і надалі триматиме на контролі необґрунтоване підвищення цін на продовольчих ринках України та інформуватиме громадськість про вжиті заходи.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp