Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якісна дорога на Виноградівщині буде, якщо усі братимуть приклад із громади села Пушкіно

22 квітня 2015 р., 17:18

Від держави необхідних коштів недочекаєшся

Автошляхи на Виноградівщині, в основному в задовільному стані, проте численні ділянки доріг потребують капітального ремонту. Натомість фінансування на 2015 рік поки що дозволяє закарпатським дорожникам виконувати лише ямковий ремонт.

Про обсяги вже виконаних робіт на автодорогах загального користування та запланований ремонт шляхів місцевого значення у 2015 році стало приводом для зустрічі керівництва Служби автомобільних доріг у Закарпатській області та Виноградівсього району.

Як зазначив головний дорожник краю Михайло Попович, мережа автомобільних доріг загального користування на Виноградівщині становить майже 275 км, з яких 99 км – державного значення та 176 – місцевого. Він поінформував присутніх, що цьогоріч, виходячи із доведеного Укравтодором фінансування за рахунок коштів держбюджету, Служба автомобільних доріг провела перерозподіл грошей між районами області пропорційно протяжності мережі автошляхів.

«На сьогодні загальна протяжність автодоріг місцевого значення по всій Закарпатській області складає 2247 км, на які спрямовано 15,8 млн.грн. Відповідно витрати на 1 км складають лише 7 тис.грн. На виконання дорожніх робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання у Виноградівському районі передбачено фінансування у сумі майже 3,5 млн.грн., у тому числі на дороги місцевого значення – понад 1 млн.грн.», - поінформував Михайло Михайлович керівників райдержадміністрації та райради.

Посадовець пояснив, чому теперішній транспортно-експлуатаційний стан мережі автомобільних доріг загального користування району не відповідає вимогам сьогодення. «Через недостатні обсяги фінансування щорічно недоремонтовується капітальним та поточним ремонтами досить суттєвий кілометраж доріг, тому й обсяги недоремонту збільшуються з кожним роком, - констатує Михайло Попович.

Присутній директор ДП «Закарпатський облавтодор» Іван Немеш зазначив, що у І кварталі п.р. на автошляхах району виконано дорожні роботи з зимового утримання та проведено аварійний ремонт на пошкоджених ділянках доріг на загальну суму 1,1 млн.грн., у тому числі на шляхах місцевого значення.

Зі свого боку очільниця Виноградівщини Юдіта Петеі озвучила, які об’єкти району підпадають до першочергово ремонту доріг місцевого значення. Це, зокрема: Чепа-Петрово-КПП «В.Паладь», Пушкіно-Перехрестя, В.Ком’яти-Вилок, Виноградів-Дротинці-Фанчиково, Дяково-Дюла-Чернотисів, Теково-Королево-Новоселиця, Виноградів-Олешник та Широке-Букове. На це передбачено 1 мільйон 45 тисяч гривень. Керівник району поставила за взірець громаду с.Пушкіно, яка зібрала 60 тис.грн. на ямковий ремонт сільської дороги.

Присутній голова райради Олег Любімов підкреслив, що практично всі 32 сільські та селищні ради району потребують ремонту доріг.

Учасники наради також розглянули та обговорили шляхи забезпечення якості покриття автомобільних доріг до пунктів пропусків, що на українсько-угорському кордоні.

Насамкінець робочої наради присутні визначили пріоритетні напрямки в дорожньому господарстві району, зокрема погодили графіки та терміни проведення ремонтних робіт на автошляхах Виноградівщини.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp