Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Путін і Закарпаття - нові подробиці із життя Президента Росії

8 травня 2015 р., 16:42

Колись він навіть був не проти повертатись на Закарпаття ще і ще...

Путін був у Берегові – факт. У 1983 році разом із дружиною Людмилою, з якою нещодавно розлучився, промінявши вірну половинку на молоду коханку.

Про свою молодість президент Росії якось захоплено розповів під час своєї прес-конференції для українських телеканалів у жовтні 2004 року. Мова зайшла про його весільну подорож на Західну Україну. Тоді він на диво згадав навіть деякі закарпатські міста.

"А що стосується Західної України, то я там був. Ми з жінкою їздили у весільну подорож на машині саме в Західну Україну. Проїхали, я не помню, там Виноградів, здається, місто. Є такий?", – перепитав він.

Ведучий підказав: "Виноградів, Берегово".

“Берегово, так. Дуже гарне місто, ну дуже гарне! Мені дуже сподобалось. І другий раз ми там були, ми каталися на лижах там, знімали просто у хаті кімнату, велику кімнату, і нас там було, правда, дуже багато, чоловік 10-12, і ми прямо у одній кімнаті всі і спали. І у мене дуже чудові враження залишилися... Я б із задоволенням туди з’їздив ще раз”.

Відвідати Берегівщину і не скуштувати вина у ті часи – це було на той час просто неможливо. Чимало високих гостей за часів Союзу обов’язково привозили на дегустацію в Берегівській радгосп-завод або у село Мужієво, де також були унікальні підвали, вирубані у вапняковій породі навколишніх пагорбів.

Відвідували родзинку краю дипломатичні місії та партійні чинуші, космонавти та відомі актори – така вже була традиція – показати нашу закарпатську гостинність і трохи "замилити" очі. І справді після двох-трьох келихів вина з величезних діжок, що зберігалися у прохолодних катакомбах, у всіх піднімався настрій, а дехто з перевіряючих вже й забував з якою метою приїхав на Закарпаття...

Володимир Путін одружився з Людмилою Шкребневою 28 червня 1983 року. На той момент він вже навчався у інституті КДБ СРСР, який закінчив у 1985 році. Тож на Закарпаття міг приїхати не просто в гості – а й "по справах".

Нині у Путіна зовсім інші "спогади" про Західну Україну. Він вважає, що місцеві українці чомусь повинні відчувати себе людьми "другого сорту". Про це він сказав вже під час іншої прес-конференції, у квітні 2014 року. На його думку саме на Західній України процвітає націоналізм і навіть відроджується неонацизм.

"Там, де процвітає націоналізм і навіть відроджується неонацизм, – це західні регіони України. Частково вони перебували в Чехословаччині, частково в Польщі, в Угорщині. І ніде і ніколи вони не були повноцінними громадянами цих країн. Це щось там усередині в людей дозрівало", – сказав він.

Путін заявив, що українці, які проживають на заході України, були в цих державах другосортними людьми.

Beregovo.Today


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp