Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді зацвіли адамові дерева (ФОТО)

9 травня 2015 р., 16:23

Наукова назва цих прекрасних дерев -- павловнії

Одразу кілька дерев розквітли в обласному центрі Закарпаття.



Особливість цих дерев – любов до м’якого та теплого клімату, тому в Україні, окрім Ужгорода, вони ростуть ще в Одесі. Квіти дерева нагадують дзвіночки, вони не тільки привертають увагу своїм фіолетовим забарвленням, а й солодким ароматом. Фотографуються на фоні дерева як закарпатці, так і туристи.

Як розповів «Дню» завідувач кафедри ботаніки біологічного факультету Ужгородського національного університету Олег Колесник, дерево не є таким старим, як його вважають, адже висаджено воно було у другій половині ХХ століття, і це не єдина павловнія, яка росте в Ужгороді. Ще декілька можна знайти на території історичної частини обласного центру, місцевий клімат їм до вподоби. Також науковець зазначає, що дерево має цвісти щороку, однак дійсно є роки, коли воно не цвіте. Причина – холодна зима, адже рослина є теплолюбною.

Привезли дерево до Ужгорода з Азії. Період цвітіння його буде залежати від погоди, якщо буде спека – відцвіте значно швидше. Батьківщиною більшості видів роду є Східна Азія — Японія, Корея, Китай, Лаос, В'єтнам. Назване дерево в честь російської принцеси Анни Павлівни, дочки Павла І.
Вікторія Жуйко, Ужгород, фото авторки

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp