Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині знайшли 28 вибухівок (ФОТО)

25 травня 2015 р., 12:32

Всього за 2 дні.

Протягом 22 та 23 травня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення знешкодили 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, виявлених в Ужгородському районі.

 

Найбільшу за масштабом знахідку зафіксували 22 травня в с. Барвінок. Місцевий мешканець, гуляючи лісом, натрапив більш ніж на два десятки боєприпасів. Після приїзду на місце події піротехніки ідентифікували їх як мінометну міну калібром82 мм, мінометну міну калібром160 мм, артилерійський снаряд калібром76 мм, дві гранати Ф-1 та 20 набоїв. Спеціалісти вилучили вибухівку та о 19:00 знищили її.

Крім цього, два виклики про виявлення ВНП надійшли до оперативно-рятувальної служби з м. Чоп. Спершу підозрілий предмет знайшли робітники під час проведення земляних робіт на міському сміттєзвалищі, що на вул. Берег. Згодом з’ясувалося, що це мінометна міна калібром82 мм. Під час обстеження території за допомогою металошукача піротехніки вилучили також артилерійський снаряд калібром152 мм. Усю вибухівку знешкодили о 13:35.

Пізніше того ж дня вибухонебезпечний предмет виявили на вул. Фізкультурній у м. Чоп. На небезпечну знахідку натрапив місцевий мешканець позаду гаражів у приватному секторі. 23 травня піротехніки прибули на місце події, вилучили одну мінометну міну калібром82 мм та о 15:20 знищили її.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх самостійно, а позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або ж зателефонуйте в оперативно-рятувальну службу за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp