Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

СБУ порушила кримінальну справу проти Укртранснафти

29 травня 2015 р., 13:48

Співробітників підприємства звинувачують у завданні збитків на півмільйона гривень.

Співробітники СБУ заявили про викриття фактів зловживань посадовими особами Укртранснафти при укладанні угод на зберігання нафти.

Як повідомляють у прес-центрі, у квітні 2014 керівництво Укртранснафти уклало низку договорів із комерційними структурами на безкоштовне зберігання в їх резервуарах технологічної нафти з магістральних нафтопроводів. Угоди були укладені на річний термін з правом пролонгації.

Проте, як наголошується, менеджери Укртранснафти уклали додаткові угоди до діючих договорів, за якими зменшили терміни безкоштовного зберігання нафти до 90 діб.
"Після завершення цього безкоштовного періоду посадові особи, в порушення вимог Закону України" Про здійснення державних закупівель", без проведення відповідних торгів уклали нові договори з підприємцями вже на платній основі", - сказано в повідомленні.

Зокрема, в 2014 році вартість зберігання нафти в комерційних резервуарах коливалася від 1,78 до 3,20 гривень за 1 тонну нафти на добу, а в 2015 році ціна зросла вже до 6,20 гривень. "У рамках укладених договорів ВАТ "Укртранснафта" протиправно перерахувало приватним підприємцям 456 437 000 гривень", - передають у СБУ.
За інформацією відомства, внаслідок цих дій держава зазнала збитків майже на півмільярда гривень. Відкрито кримінальну виробництво за ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp