Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Програма, відзнята на Закарпатті, принесла парламентському телеканалу перемогу

30 травня 2015 р., 13:30

Програма знята у Колочаві перемогла у номінації "Обнімітеся ж, брати мої"

Визначено лауреатів Першого Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», який проходив у Черкасах, на батьківщині Тараса Шевченка, з 19 по 23 травня. Про це йдеться у повідомленні Черкаської обласної телерадіокомпанії (ОДТРК).

Гран-прі для телевізійних програм отримали:

- Черкаська ОДТРК, телепрограма «Я до тебе прилітатиму з хмари на розмову», автор Людмила Рябова, режисери Марина Науменко, Олександр Білошапка, оператори Олег Кураш, Геннадій Ємельянов, Олександр Швець, Сергій Резніченко;

- Полтавська ОДТРК «Лтава», телепрограма «Три літа Тараса Шевченка», автор Наталія Іванченко, режисери Наталія Іванченко, Дмитро Старіков, оператор-постановник Дмитро Старіков, відеомонтаж Олена Шарбенко, Вадим Ануфрієв, звукорежисер Петро Сливка, генеральний продюсер Микола Ляпаненко.

Гран-прі для радіопрограм отримали:

- Національний Всеукраїнський радіо-марафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує»;

- телерадіопроект Національної радіокомпанії України «Мистецькі історії», концертна програма «Нова пісенна Шевченкіана».

Окрім визначення гран-прі, конкурсі роботи розглядалися у семи номінаціях - окремо теле- і радіопрограми. В одній із номінацій перемогла програма кореспондента із Закарпаття.

У номінації «Обнімітеся ж, брати мої» для телепрограм перше місце посіла програма парламентського телеканалу «Рада» під назвою «Обнімітеся ж, брати мої». Її автор - Богдан Барбіл, кореспондент каналу в Закарпатті. Це репортаж про те, як у гірському закарпатському селі Колочава п'ять років тому провели символічний акт примирення між односельцями, колишніми фронтовиками, котрі в роки Другої світової війни воювали на боці Радянської армії та німецького Вермахту. Й відтоді щороку 8-9 травня односельці збираються в центрі села, біля пам'ятників полеглим, Тарасові Шевченку.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp