Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яценюк просить Раду звільнити міністра екології

22 червня 2015 р., 19:30

Раніше виник скандал через політ глави Мінекології до Ніцци під час пожежі на нафтобазі під Києвом.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк просить Верховну Раду звільнити главу Міністерства екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка. Про це заявив радник прем'єра Данило Лубківський.

"Я уповноважений прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком зробити заяву від його імені. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звертається до парламентської фракції політичної партії ВО "Батьківщина" розглянути питання про перебування Ігоря Шевченка на зайнятій посаді і прийняти відповідальне політичне рішення, яке має бути ухвалене парламентською коаліцією" , - заявив Лубківський.

За словами Лубківського, в уряді вважають, що дії Шевченка несуть прямі управлінські та етичні ризики для коаліції парламентських фракцій, що сформували нинішній склад уряду. "Як вважає прем'єр-міністр, обставини, які містять такі ознаки, містять прямі політичні, управлінські та етичні ризики для коаліції парламентських фракцій, що сформували нинішній склад уряду України", - сказав він.

Як сказав Лубківський, голова уряду звернув увагу на те, що за останній час це 3-тя перевірка щодо дотримання законів про держслужбу, антикорупційного законодавства та інших нормативних документів у Міністерстві екології та природних ресурсів.

Радник прем'єра розповів про те, що перевірки виявили, що в січні 2015 року міністр екології в особистих справах без одержаного відповідного дозволу перебував в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Крім того, за кордоном міністр без дозволу прем'єр-міністра був також у робочі дні з 5 до 7 травня цього року, що є порушенням законодавства.

Нагадаємо, що політ глави Мінекології до Ніцци мають намір перевірити на предмет корупції.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що під час пожежі на нафтобазі під Києвом міністр екології був у відпустці в Ніцці та Монако. Також Ляшко заявив, що для поїздки міністр використовував літак народного депутата Олександра Онищенка.

Пізніше Шевченко підтвердив факт свого польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" Онищенка з Ніцци, проте не вбачає в цьому корупції.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp