Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Термальні води Берегова - для тіла і душі

23 червня 2015 р., 11:51

Тутешня вод може допомогти при 80-ти різних захворюваннях!

Термальні води — гарячі підземні джерела. У Береговому міститься відомий термальний басейн, до якого можна приїхати по міцне карпатське здоров’я хоч влітку, хоч морозної зими.

Традиція лікування термальними водами виникла в Австрії, і саме за часів Австро-Угорської імперії в місті Берегсас з’явилися басейни, наповненні цілющою водою. Термальні води не варто плутати з мінеральними джерелами, адже ними лікуються зовнішньо: треба занурюватись в резервуар. Термальними називають гарячі джерела з температурою води від 20 градусів Цельсія — вони лікують понад 80 захворювань.

Води Берегового — кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієві високої мінералізації. Навіть взимку підземні джерела не охолоджуються. Через особливості хімічного складу вони каламутні, і з їх допомогою лікують серцево-судинні хвороби, артрит, варикоз, остеохондроз. Такий спосіб набуття здоров’я можна порекомендувати людям після важких і не дуже травм кісток та м’язів. Термальні басейни Берегового стануть у нагоді, якщо треба підлікувати нервову систему. Через високу мінералізацію та температуру перебувати у басейні більше 2 годин не можна — шкідливо для серця.

Лікувальною водою наповненні басейни просто неба. Найбільший з них міститься неподалік від центральної частини міста, на території бази “Закарпаття”. Басейн наповнюється з півторакілометрового гейзера. Початкова температура води, яка видобувається зі скважини, — 50 градусів Цельсія. В басейні вона охолоджується до 30 градусів. Оскільки температура води не залежить від пори року, то лікуватися в Береговому можна в будь-який сезон.

Процедура оплачується погодинно, для дітей та дорослих діють різні тарифи. Для туристів, які живуть у готелі при базі “Закарпаття”, діє спеціальний тариф. Поряд з великим басейном є два маленькі, вода в них ще гарячіша, а взимку їх накривають, створюючи ефект “турецької бані”.

Ще один термальний басейн — в оздоровчому комплексі “Жайворонок”. Басейн критий і умови тут кращі за ті, що пропонує “Закарпаття”. Окрім термальних басейнів туристи можуть насолодитись сауною, джакузі, соляною кімнатою. “Жайворок” — більш комфортне місце оздоровлення, але й більш дороге. У вартість квитка входить не тільки термальний басейн, але й фінська лазня.

Суто практичні питання

Добре, ви вирішили поїхати до Берегового по термальні басейни. Як дістатись міста, дізнатись не важко. Але залишається ще одне суттєве питання: де жити? У Береговому достатньо розвинута інфраструктура, тому не обов’язково користуватись послугами готелю при “Закарпатті”. Багато пропозицій житла не тільки від готелів, але й від місцевих жителів. Треба враховувати лише декілька нюансів. Перший: на свята і під “БерегФест” ціни на житло зростають. Другий: винаймаючи житло у місцевих жителів, варто уточнювати, як працює опалення та водопостачання, бо вони можуть бути нерегулярними.

Термальний басейн на базі “Закарпаття” критикують за рівень сервісу. Уявімо, що ви приїхали — і вам не сподобалось, проте ви вже налаштувались на термальні води. Це не проблема: ви можете звернутись або до комплексу “Жайворонок”, або поїхати до села Косонь, в якому діє сучасний оздоровчий комплекс з термальними водами. Косонь розташований дуже близько до Берегового, ціни на лікування в термальному комплексі майже не відрізняються від берегівських тарифів. Місцевий оздоровчий комплекс працює цілорічно, до нього запрошують не тільки дорослих, але й дітей.

Останнє, про що хочемо нагадати: якщо ваші проблеми зі здоров’ям перевищують рівень “щось мені сумно, втомився, треба поїхати на води”, перед початком лікування термальними водами необхідно проконсультуватись з лікарем.

Guide.karpaty.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp