Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Інформатики УжНУ налагоджували наукові зв’язки зі Словаччиною

24 червня 2015 р., 12:40

Для цього побували у Словаччині

Минулого тижня в Словаччині, неподалік від міста Спішська Нова Весь, в чарівному куточку під назвою Данішовце, проходили тренувальні чехо-польсько-словацькі збори з метою підготовки до міжнародної учнівської олімпіади з програмування. Кращі учні з трьох держав зібралися тут для засвоєння та повторення сучасних методик розв’язання задач підвищеної складності з інформатики.

Приємно, що організатори зборів відстежують результати виступів команд світових вишів на міжнародних олімпіадах з інформатики, а тому звернулись із запрошенням провести майстер-клас саме до представників Ужгородського національного університету.

Завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій факультету інформаційних технологій Олександр Міца та студент 4-го курсу математичного факультету Роман Мельник у понеділок, 14-го червня, провели в Данішовцях «український день», представивши цікаві задачі з інформатики та оригінальні підходи до їх вирішення.

Активну участь у підготовці необхідних матеріалів узяв також студент 2-го курсу факультету інформаційних технологій Сергій Оришич. Після завершення тренувальних зборів захід, проведений фахівцями УжНУ, був визнаний одним з найкращих.

Наступного року тренувальні чехо-польсько-словацькі збори планують провести в Чехії. Організатори мають намір знову запросити наших фахівців, а також організувати поїздку українських школярів до Чехії на ці збори.

18-19 червня фахівці-інформатики УжНУ Олександр Міца, Роман Мельник, Сергій Оришич відвідали Словаччину знову. Цього разу приїхали на запрошення словацьких астрономів, відвідавши Вігорлатську обсерваторію в м.Гуменне, а також їхню астрономічну базу на Колоніцкому сідлі.

Було досягнено домовленостей про залучення програмістів УжНУ до створення програмного продукту − астрософту − для словацької сторони. Позитивному рішенню посприяло також те, що з наступного року на постійне місце праці на факультет інформаційних технологій Ужгородського університету дав згоду перейти відомий науковець з астроінформатики, доктор технічних наук, професор Харківського національного університету радіоелектроніки Вадим Євгенович Саваневич.

За інформацією завідувача кафедри інформатики та фіз.-мат. дисциплін,

доцента Олександра Лавера



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp