Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівські волонтери відвезли допомогу в "гарячі точки" на Донбасі (Фото)

11 липня 2015 р., 13:19

Назад повернулись з несправним автомобілем, який необхідно відремонтувати

Поїздка тривала майже два тижні. За цей час Богдан Колодницький разом з водієм Тячівської РДА Карлом Мейсарошем та київськими волонтерами-афганцями розвозили транспорт і допомогу бійцям на крайні «гарячі» точки лінії фронту.

Найперше вирушили до Сєвєродонецька, куди доставилипозашляховик «Nissan Patrol», придбаний керівником Тячівської РДА Василем Йовдієм для одного з розвідувальних батальйонів під командуванням комбата Миколи Капіноса.

Частину допомоги відвезли на позиції 17 батальйону, який дислокується впритул до окупованої території, – біля Горлівки.

«Найдзвичайно приємними були зустрічі на передовій з відомими людьми – так, у Краматорську зустріли екс-віце-спікера Верховної Ради України-«свободівця» Руслана Кошулинського, який зараз проходить військову службу у зоні АТО як простий солдат, – розповідає Богдан Колодницький. – Також була нагода поспілкуватись з помічником міністра оборони, військовим психологом Оксаною Мазур, капеланом о.Богданом з Львівського монастиря, а також з багатьма земляками-солдатами з Тячева, Бедевлі, Дубового, Руської Мокрої, сусідньої Хустщини, які служать у 17 батальйоні і четвертому батальйоні 128 бригади».

{g}

Затим Богдан Колодницький передав відремонтовані тересвянськими волонтерами автомобілі комбату 4 батальйону 128 бригади Леоніду «Світочу». Вдячні бійці звернулись до волонтерів благодійного фонду «Горгани» з проханням полагодити несправний автобус IVECO. Тож його завантажили до фури і привезли на Тячівщину для відновлення. Разом з автобусом забрали на ремонт ще й позашляховик «Mitsubishi Pajero» з 17 батальйону, пише Tyachiv.com.ua.

Волонтерські дороги пролягли і до позицій окремої роти 93 бригади «Карпатська січ», батальйону «Айдар», ДУК ПС (біля Трьохізбенки). Спільно з київськими волонтерами-афганцями на передову доставили немало цінного й необхідного обладнання - біноклі, тепловізори, запчастини до беспілотників, тактичні окуляри, розгрузки, продукти харчування, масксітки.

Загалом, як каже Богдан Колодницький, ситуація на фронті залишається напруженою, тривають обстріли бойовиків, але військові гідно тримають оборону, на підконтрольних Україні територіях активно зводяться фортифікаційні споруди.

Найбільше, що зараз необхідне бійцям, - це питна вода. Тому найближчим часом волонтери «Горган» відправлятимуть на передову вантажі з мінералкою і ремонтуватимуть привезений зі сходу транспорт.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp