Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські лісівники планують зібрати елітне насіння (ФОТО)

14 липня 2015 р., 14:48

Для цього вирощують ялини.

Ще рік тому на території Чорнотисянського лісництва ДП «Ясінянське лісо-мисливське господарство» створена клонова плантація ялини. Заклали її на виконання «Галузевої програми розвитку лісонасіннєвої справи до 2015 року». Створюючи цю плантацію, фахівці мали на меті насамперед поліпшити роботу з лісового насінництва. Адже сподіваються зібрати у перспективі елітне насіння ялини, з якого у майбутньому створюватимуться високопродуктивні насадження цієї породи.

Зокрема, на площі три гектари з 20 клонів ялини «європейської» (плюсових дерев), відібраних в ареалі її природного розповсюдження шляхом вегетативного розмноження, прищеплено понад 460 дерев ялини. Після цього деревцята пронумерували спеціальними бирками і позначили місце їх розташування кілками. Такі заходи вжили для ведення моніторингу та належного догляду. Цьогоріч плантацію огородили для запобігання знищенню дерев дикими і свійськими тваринами.



Вирішення питання якісного лісовідновлення можливе лише за умови ефективного ведення лісового насінництва.

Прес-служба ЗОЛМГ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp