Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські десантники вшанували своїх побратимів на полонині Руна (Фото)

3 серпня 2015 р., 16:34

На горі щороку збираються мужні бійці, щоб віддати шагу загиблим бійцям

Учора, 2 серпня, Високомобільні десантні війська відзначали 85-річницю. День ВДВ провела й Закарпатська обласна Спілка ветеранів війн (голова Михайло Куцкір).

За традицією, цей день почався в Ужгороді з покладання квітів полеглим бійцям до обеліску «Скорботна Мати». Далі активісти Закарпатського обласного осередку «Ніхто крім нас» з Ужгорода, Перечина, Сваляви, Берегова, Міжгір’я та інших населених пунктів краю на автобусах вирушили у напрямку Перечинського району. В районі села Липовець, пересівши з комфортабельного транспорту на потужні вантажівки, попрямували до полонини Руна.

Полонина Руна (висота 1482 метри над рівнем моря) для відзначення Дня ВДВ вибрана невипадково. Сюди ці мужні люди, за плечима більшості яких служба в гарячих точках планети: Афганістан, Югославія, Ірак..., а тепер і Схід нашої України, приходять щороку, щоб віддати шану своїм загиблим побратимам. На полонині їх подвиг увіковічують три пам’ятні обеліски.

«З огляду на ситуацію, що зараз склалася в нашій державі, ми відмовилися від помпезного святкування. Недоречно, коли на сході України проливається кров, влаштовувати святкування з піснями та танцями. Сьогоднішній захід – це, передусім, наш вклад у національне військово-патріотичне виховання підростаючого покоління. Процес цього виховання має бути безперервним i базуватись на засадах політики національної пам’яті; відповідати певному історичному етапові, прищеплюючи любов до Батьківщини на прикладах героїчного військового служіння Україні. Адже і серед бійців, які воюють нині на сході України, є чимало закарпатських десантників, їхніх друзів. Цей день на полонині Руна – це наша шана і подяка всім, хто зі зброєю в руках захищав рідну землю в роки Другої світової війни, служив у частинах ВДВ у післявоєнні роки, брав участь у локальних конфліктах сучасності; а також тим, хто зараз продовжує бойові традиції десантників», - наголосив у своєму виступі Михайло Куцкір.

{g}

Після покладання квітів до трьох обелісків, грамотами й подяками Закарпатського обласного військкомату були відзначені десантники, які повернулися з АТО.. Ще з десяток відзнак чекають своїх героїв, які зараз несуть службу на сході.

Порадували присутніх своїм виступом і молоді спортсмени з ужгородського Клубу хортингу «Проспект» (тренер – учасник бойових дій в Афганістані Михайло Куцкір). Разом з наставником вихованці провели показові виступи з бойового мистецтва. До слова, зараз спортсмени готуються до чемпіонату світу, який незабаром пройде в Польщі.

На завершення, на честь загиблих десантників у повітря діти випустили голубів…Пам’ять про мужні серця «крилатої піхоти» назавжди викарбується в наших серцях, а блакитний берет і «тільник» - символи чоловічої сили і мужності, якими будуть пишатися нащадки. Вікторія Бокій

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp