Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Чопі може трапитися екологічна катастрофа (ВІДЕО)

10 серпня 2015 р., 08:32

У мережі з’явилося шокуюче відео...

Уже майже десять років на чопській КОС не працює біофільтр - основний фільтруючий елемент у системі очищення. І це тільки маленька частина проблеми

Екологічна катастрофа може спіткати жителів Чопа та прилеглих до нього міст, у тому числі й міст та сіл Угорщини.

Шокуюче відео з’явилося нещодавно в Інтернеті, де показані очисні споруди прикордонного Чопа, які забруднюють стічними водами річку Тиса.

Крім того, у коментарі до відео йдеться, що близько половини очисного обладнання вже давно вийшло з ладу. А те, що працює, не відповідає санітарним нормам, повідомляє Мukachevo.today.

Сортування та відстійні ставки не виконують своїх функцій. На обладнанні, яке має очищати воду, не залишилося й сліду фільтрів.

Станція очищення стічних вод була побудована ще в 50-х роках минулого століття, коли кількість населення Чопа була вдвічі менше, ніж зараз. Крім того, з року в рік збільшувалася кількість стічної води, адже збільшувалося промислове виробництво, збільшувався вантажопотік через станцію Чоп, сама залізниця зазнавала значних змін. За часів незалежної України через брак ресурсів протягом двадцяти років також не сталося докорінних змін. А навпаки, обладнання виходило з ладу. Те обладнання, що залишилося, морально і фізично застарівало.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp