Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні шукають майже 1,4 тисячі дезертирів СБУ

20 серпня 2015 р., 09:43

Наразі місце перебування підозрюваних не встановлене.

Військова прокуратура київського гарнізону веде досудове розслідування за фактом дезертирства 1 тис. 372 військовослужбовців СБУ. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Перша інстанція.

У липні-серпні цього року судді вже розглянули клопотання військової прокуратури про взяття під варту кількох десятків СБУшників.

Розслідування було розпочато в квітні 2014 року, після того як значна частина офіцерського складу спецслужби в Криму не з'явилася до Києва за розпорядженням Центрального управління СБУ.

Серед них виявилося відразу чотири полковники: провідний інспектор інспекції ГУ СБУ в Криму, начальник відділу Євпаторійського міжрайонного відділу СБУ, начальник сектора забезпечення спеціального оперативного обліку Служби і ще один полковник, який перебував у розпорядженні УСБУ України в Севастополі.

Серед дезертирів є ціла низка екс-співробітників Центру спецоперацій боротьби з тероризмом СБУ в Севастополі і Сімферополі.

Усім їм зараз прокуратура висуває підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 408 КК України, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років.

Наразі місце перебування підозрюваних не встановлено. Суд не відмовляє прокуратурі у санкціях на затримання дезертирів.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp