Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині порушили тему протидії злочинності та корупції

27 серпня 2015 р., 16:22

Вчора, 25 серпня, на спеціальній нараді...

25 серпня, під головуванням виконувача обов’язків Берегівського міжрайонного прокурора Володимира Жилкіна проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів району з порядком денним «Про стан протидії злочинності та корупції на території Берегівського району у І півріччі 2015 року та першочергові завдання щодо організації діяльності правоохоронних органів району зі зміцнення законності та охорони громадського порядку».

Як повідомив Володимир Жилкін, вжитими скоординованими заходами протягом І півріччя 2015 року вдалося дещо покращити у порівнянні з аналогічним періодом минулого року криміногенну ситуацію в районі щодо окремих категорій кримінальних правопорушень.
Зокрема, на території району зменшилась кількість зареєстрованих тяжких злочинів із 116 до 105. Також, зменшилась кількість вчинених кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи із 53 до 50, та значно зменшилась кількість вчинених злочинів проти власності з 217 до 188, у тому числі крадіжок з 177 до 111 та розбоїв із 2 до 1. Нижчим від середнього по області залишається рівень вчинених кримінальних правопорушень на 10 тис. населення.

Однак, незважаючи на вказані позитивні тенденції, криміногенна ситуація на території району залишається напруженою, а робота правоохоронних органів щодо зміцнення законності, охорони громадського порядку потребує суттєвого покращення.
Так, значної активізації потребує стан протидії корупції на території району та стан профілактики та повнота вжитих заходів на усунення причин та умов, що сприяли вчиненню кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним зайняттям гральним бізнесом та несанкціонованим втручанням у роботу нафто-, газо-, продуктопроводів.

Також, правоохоронним органам району необхідно провести комплекс спільних заходів, спрямованих на виявлення та припинення незаконного обігу на території району товарів підакцизної групи, з метою їх переміщення через державний кордон України поза пунктами пропуску та митного контролю.
Підсумовуючи свій виступ, Володимир Жилкін зазначив, що завдяки вжитим в поточному році заходам, правоохоронними органами району досягнуто певних результатів щодо протидії злочинності та корупції, однак, робота на цьому напрямку потребує додаткових скоординованих зусиль всіх правоохоронних органів району, вжиття комплексних заходів за участю органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Відтак, за результатами проведення координаційної наради та з врахуванням пропозицій правоохоронних органів Берегівського району розроблені конкретні узгоджені заходи спрямовані на зміцнення законності та правопорядку в районі.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю
прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp