Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Контейнери для роздільного збору сміття в Ужгороді обіцяють вже незабаром

22 квітня 2014 р., 12:30

Представити зразки контейнерів мають уже завтра

Незабаром в Ужгороді з’являться спеціальні контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів. Про це повідомила генеральний директор підприємства «АВЕ Ужгород» Марія Оленич. На 23 квітня заплановано провести інформаційно — презентаційну кампанію «Зробимо місто чистим!», де буде представлено нові сучасні контейнери євро зразку для селективного збирання ресурсоцінних складових побутових відходів, а саме картону, пластику та скла.
У рамках акції відбудеться демонстрація світового досвіду поводження з вторинною сировиною, що слугуватиме соціальним орієнтиром для захисту навколишнього природного середовища. Також проводитимуться показові виступи, конкурс: «Хто правильно та скоріше розділить сміття», майстер-клас із роздільного збирання відходів. До участі у заході будуть залучені вихованці Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Планується встановити близько двох десятків контейнерів в обласному центрі для роздільного сортування.
Директор підприємства звернулася до департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації з проханням про інформаційну підтримку даного заходу та популяризації серед мешканців роздільного сортування твердих побутових відходів.
Є надія, що краяни усвідомлюють відповідальність за те, що відбувається в місті, у тому числі щодо його чистоти. Бо прекрасне, древнє і туристичне місто Ужгород заслуговує бути чистим, і не втрачати свою привабливість через сміття. Цьому потрібно запобігти і докладати усіх зусиль, щоб обласний центр став екологічно благополучнішим та дійсно європейським містом.
Отже, роздільне сортування твердих побутових відходів є звичною європейською практикою. Треба дотримуватися кілька правил, а саме: ПЕТ-пляшки, перш ніж викидати, слід стискати і відкрутити кришку, а в контейнер для паперу не вкидати упаковки від пральних порошків, соків, молочних та інших харчових продуктів. Відсортовані відходи використовують повторно, отже непотріб не опиняється на сміттєзвалищі і відповідно не забруднює грунт.
Цікаво, що
1 тонна зібраної макулатури зберігає від вирубування 17 дерев;
1 тонна вторинних полімерів (пляшка ПЕТ та поліетиленові кульки)
економить 16 тон сирої нафти;
1 тонна склобою економить 300 кг кальцинованої соди та 1250 кг первинних матеріалів для шихти.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp