Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Синоптики обіцяють українцям теплу осінь

10 вересня 2015 р., 10:21

І м'яку зиму.

Осінь і зима в Україні будуть не холодними і з помірною кількістю опадів, прогнозує завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова. 

«Ні зима, ні осінь холодними не будуть», - сказала вона на прес-конференції в Києві. 

Мартазінова розповіла, що через кілька днів у вересні буде потепління, яке триватиме близько тижня. Температура повітря становитиме 20 градусів тепла і вище, після чого вона знову буде знижуватися.

У жовтні на більшій частині території України очікується неодноразове похолодання - в кінці першої декади місяця, а також в кінці другої декади місяця. «Але це буде в межах норми і, можливо, трохи нижче норми. Температури вдень в жовтні можуть бути від 11 до 13 градусів. В цілому в жовтні буде на 1,5-2 градуси температура вище норми», - розповіла метеоролог. 

За її словами, наприкінці жовтня розпочнеться значне потепління, після чого в кінці першої декади листопада очікується похолодання. Потім, наприкінці листопаді - на початку грудня, знову потеплішає. 

Мартазінова розповіла, що в першій декаді грудня температура сягатиме вдень 5-7 градусів тепла, а на півдні України навіть вище. 

Після першої декади грудня в Україні почнеться похолодання і в кінці грудня - початку січня також буде холодно. Новий рік буде морозним, температура складе близько 10-15 градусів морозу, а можливо і нижче. 

На початку і в кінці лютого будуть також періоди похолодання, але воно не буде значним. 

Мартазінова також повідомила, що в жовтні в Україні очікуються невеликі опади на більшій частині території країни, і вологість буде нижче норми. У другій половині листопада можуть бути значні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Крім того, багато опадів очікується на початку листопада. 

У грудні, січні і лютому весь час очікуються незначні опади, а в окремі дні може випадати більше 10-15 мм опадів.

Метеоролог також спрогнозувала, що зима буде зі снігом, але значні снігопади будуть тільки в окремі дні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp