Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що робити, якщо декретницю не вказали у звіті з ЄСВ?

6 жовтня 2015 р., 18:00

Фахівці Ужгородської ОДПІ зазначають

Таблиця 5 «Відомості про трудові відносини осіб» додатка 4 призначена для реєстрації застрахованих осіб у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Подання таблиці 5 додатка 4 передбачене, зокрема, у разі надання відпустки по вагітності та пологах (п. 8 р. ІV порядку №435), а саме: зазначається дата початку відпусти, якщо у звітному періоді в особи розпочалася відпустка по вагітності та пологах; вказується дата закінчення відпустки, якщо у звітному періоді в особи закінчилася відпустка по вагітності та пологах.

Таким чином, якщо страхувальником не вказано у таблиці 5 додатка 4 особу, якій надано відпустку по вагітності й пологах, то він повинен подати титульний аркуш (перелік таблиць звіту) та таблицю 5 із зазначенням статусу – «додаткова».

Разом із цим, фахівці інспекції звертають увагу, що у таблиці 6 додатка 4 реквізит 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/ цивільно - правових відносинах протягом звітного місяця» заповнюється також стосовно осіб, яким надано відпустку по вагітності й пологах. Тут необхідно відобразити період перебування такої особи у відпустці по вагітності й пологах окремо за кожний місяць, що припадає на дні зазначеної відпустки.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp