Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нобелівську премію з хімії вручили за дослідження ДНК

7 жовтня 2015 р., 14:09

Нагороду розділили три винахідники

Нобелівську премію з хімії між собою розділили швед і два американці.Нобелівську премію 2015 року з хімії отримали вчені Томас Ліндел зі Швеції, Пол Мондріх зі США і американець турецького походження Азіз Санкар за дослідження процесів відновлення (репарацію) пошкодженої ДНК, говориться в повідомленні на сайті Нобелівського комітету.

Репарація - особлива функція клітин, що полягає в здатності виправляти хімічні пошкодження і розриви в молекулах ДНК, пошкодженої при нормальному біосинтезі ДНК у клітині або в результаті впливу фізичних або хімічних агентів.

Торік Нобелівська премія з хімії був присуджена Еріку Бетцигу, Штефану Хеллю і Еріку Мернеру за розробку флуоресцентної мікроскопії високої роздільної здатності.

У понеділок стали відомі лауреати Нобелівської премії з медицини та фізіології. Ними стали ірландець Вільям Кембелл і японець Сатосі Омура за відкриття в галузі боротьби з паразитами, а також китаянка Юю Ту за відкриття в галузі боротьби з малярією.

Нобелівськими лауреатами з фізики в 2015 році стали японець Такаакі Кадзіта і канадець Артур Макдональд.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp